Volonterska akcija L’Oreal zaposlenih: Sređen Dom za decu i omladinu sa oštećenjem sluha

Volonterska akcija zaposlenih u kompaniji L’Oreal Srbija organizovana je u cilju sređivanja Doma za decu i omladinu sa oštećenjem sluha u Beogradu. Tokom akcije renovirane su prostorije doma koji zbrinjava decu iz čitave Srbije. Štićenici doma otišli su na zasluženi letnji raspust, ali će ih sa početkom nove školske godine dočekati obnovljene prostorije doma – sobe u kojima spavaju, hodnici, zajedničke prostorije i ostatak enterijera u kojem uče,igraju se i ostvaruju svoje snove.

volonterska akcija

100 zaposlenih sredilo oko 2.000 kvadrata domskog prostora

Izvođači radova i moleri ovoga puta bili su zaposleni kompanije L’Oréal u Srbiji, koji su tokom čitavog dana predano radili kako bi mališani iz doma po povratku u školske klupe uživali u uređenom prostoru. Povod za organizaciju volonterske akcije je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ (Citizen Day), u kojoj svake godine učestvuje oko 30.000 hiljada zaposlenih u oko 60 zemalja širom sveta. U Srbiji je ova vrsta akcije organizovana 13. put, a ove godine učestvovalo je više od 100 zaposlenih. U sklopu ove akcije, okrečeno je oko 2.000 kvadrata, a prvi put nakon 18 godina popravljeni su i izgletovani stari zidovi čitavog doma, okrečeni hodnici, dnevni boravak, toaleti i više od 30 dečjih soba i kancelarija koje koriste zaposleni. Volonteri iz L’Oréala su uspešno obavili posao i omogućili deci, kojima je ova ustanova dom od predškolskog uzrasta do završetka srednje škole, ugodniji i bezbedniji boravak u domu.
– Drago mi je što smo današnji dan proveli zajedno, nasmejani i orni za rad, a još draže mi je što će naša deca od septembra biti oduševljena kada vide kako su njihove sobe i učionice zasijale novim sjajem. Iako naši volonteri dolaze iz druge branše, profesionalno su obavili sve radove i pokazali da za zahtevan posao renoviranja i krečenja nije presudno znanje i umeće, već želja da se pruži pomoć, zbog čega smo im neizmerno zahvalni – istakla je Sonja Blagojević, rukovodilac doma.

loreal volonterska akcija

Volonterska akcija zaposlenih na “Dan građana”

Deca i omladina smeštena u domu pohađaju školu “Stefan Dečanski“, a kako dolaze iz čitave Srbije, dom je od početka do završetka školovanja mesto u kojem odrastaju, uz svesrdnu podršku stručnog osoblja koje brine o njima.
– Od 2010. L’Oréal svojim zaposlenima širom sveta pruža priliku da radni dan provedu volontirajući. U Srbiji imamo razvijene dugogodišnje programe podrške zajednici, ali nam je „Dan građana“ posebno drag i značajan, jer svakome od nas pruža priliku da da i lični doprinos nekoj društveno odgovornoj inicijativi. Nadamo se da smo na najbolji način doprineli poboljšanju uslova u Domu u kojem odrastaju ova sjajna deca – izjavila je Sanja Burg, direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji L’Oréal Balkan, a ova akcija, kako je navela, prirodan je nastavak saradnje koju L’Oréal godinama neguje sa školom “Stefan Dečanski”. Kompanija takođe kontinuirano oprema frizerski salon, koji postoji u okviru škole, organizuje obuke i edukacije koje vode profesionalci iz oblasti nege kose, kako bi učenike obrazovnog profila “ženski frizer” podstakli da usavrše svoje znanje i po završetku školovanja postanu vrhunski profesionalci frizerskog posla.

volonetarska akcija L'Orela srbija

Foto: press