Sukob Dior i Valentino kuće zbog revije na Španskim stepenicama u Rimu

Dior i Valentino modna kuća našle su se na dve suprotstavljene strane onog trenutka kada je na Valentino adresu stigao neobičan zahtev Dior imperije.  Naime, prošlog petka, u večernjim satima, Valentino je priredio zaista prelepu modnu reviju na Španskim stepenicama u Rimu kako bi predstavio kolekciju Valentino Couture Fall 2022. Tom prilikom oko čuvene gradske lokacije okupilo se mnogo posmatrača koji su preplavili obližnje ulice, revija se gledala kroz prozore sa obližnjih zgrada, a aplauzi su stizali sa svih strana. Raspoloženje je, kako se priča, bilo skoro pa praznično, ali nimalo zabavno nije bilo predstavnicima kuće Dior.

valentino i dior sukob

 

Dior poslao neobičan zahtev kući Valentino

U pismu koje je Valentinu poslao menadžer maloprodaje Christian Dior Italia, zbog noći kada je održana izložba, francuski brend je tražio da mu se nadoknadi izgubljeni pazar zbog prekida rada Dior radnje, koja se nalazi na uglu Via Condotti i okrenuta je prema Španskim stepenicama. Kako je navedeno u zahtevu Dior od Valentino kuće traži odštetu od 100.000 eura, koje treba platiti za 15 dana.

Prema navodima kuće Dior, Valentino, koji je mesecima tražio dozvolu za održavanje događaja na tako ključnoj lokaciji u Rimu, od policije i nekoliko nadležnih organa, u sopstvenom pismu poslatom prodavcima 27. juna „garantovao je da će biti omogućen redovan pešački saobraćaj do svih prodavnica“. Međutim, Dior je naglasio da se to nikako nije desilo u petak uveče. U odštetnom zahtevu navedeno je da je pristup Dior butiku bio „ometan“ i da su kupci bili blokirani raznim barijerama što ih odvraćalo od ulaska u radnju tako da je prodavnica „ostala prazna i nije mogla da radi od ranih popodnevnih sati“. Dior posebno ističe da je zahtev za nadoknadu štete podnet i zbog toga što je revija održana u petak, a to je dana kada Dior, kao i drugi trgovci, beleži najveću prodaju, pa samim tim i prihode. 

Ako Valentino ne isplati iznos za dve nedelje, Dior je naveo da će „preduzeti sve neophodne mere kako bi zaštitio svoja prava“. Takođe, treba napomenuti da nijedan drugi modni brend koji ima radnju u blizini Španskih stepenica nije podneo nikakvu žalbu kući Valentino.

 

Valentino Couture Fall 2022 sukob dior