Valentino Born in Roma Coral Fantasy parfem – miris živopisnog Rima tokom zalaska sunca

valentino born in roma parfem ženski muški cena dinara donna uomo

Valentino Born in Roma linija mirisa za nju i njega dočarava kompletnu čaroliju Rima.  Rim je rodni grad modne kuće Valentino. Sećanja na prošlost, kultura i estetika prekrivaju zidine grada, dok su rimske ulice simbol slobode misli. Ovo je ujedno i savršena podloga za stvaranje avangardne mirisne priče u kojoj glavnu ulogu, osim Rima, igraju i aristopunkeri. A ko su zapravo oni? To su svi oni koji obično čine izvanrednim, okarakterisani kao ponosni na svoje korene, kulturu i vrednovanje različitosti. Prema rečima kreativnog direktora modne kuće Valentino, Pierpaola Picciolia – “ne moraš biti rođen u Rimu da bi se osećao kao Rimljanin”.

Tri mirisa za po jedno doba dana u Rimu

BORN IN ROMA linija parfema kreirana je za generaciju koja prihvata raznolikost, ceni karakter i slavi ih u krugu dragih ljudi. Sve čari objedinjene su u tri mirisa koji predstavljaju jedno doba dana u Rimu. Born in Roma Pink dočarava izlazak Sunca, koji budi sva čula i koji nas tera da gledamo na život nekim drugim očima. Uz ružičastu, žuta je boja koja se najviše povezuje s Rimom i njena priča je utkana u samu suštinu ovog grada. Nju predstavlja linija Born in Roma Yellow Dream koja je svojevrstan dijalog između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. A najnoviji u kolekciji je Born in Roma Coral Fantasy, poziv na sanjarenje i ostvarenje snova u sumrak dana, dok otkucava zlatni sat.
Born in Roma Coral Fantasy miriše na Rim, u sumrak. Kako nebo postaje sve mračnije, dan se pretvara u noć, grad počinje da se menja. Prelazeći ulice, Rimljani pronalaze svoja mesta na terasama na kojima će provesti veče. Nebo se iznenada menja, a grad i njegova mitska arhitektura postaju okupani koralno-narandžastim sjajem. To je taj “zlatni sat” kada magija započinje. I kada nastupi taj trenutak, Valentino nas poziva da uživamo u njemu.

valentino born in roma coral fantasy parfem

Born in Roma Coral Fantasy Donna – voćno-cvetni parfem za nju

Kako bi energiju i boje zlatnog sata preneo u miris, Valentino je angažovao parfumere Nadège Le Garlantezec i Jacquesa Hucliera. Započinjući svoje mirisno putovanje, kojim dočaravaju atmosferu i arome letnje večeri, u smiraj dana, stvorili su voćno-cvetni trag, rođen u tom jedinstvenom koralno-narandžastom sjaju, prolazeći kroz Valentinov trio inspiracije – Color, Cool, Couture.
Prvi mirisni susret sa Valentino Roma Coral Fantasy ženskim parfemom je voćna, puderasta toplina. Kompozicijom dominiraju note pomorandže, jasmina, kivija, mošusa i kedrovine. Toplinu mu daju jasmin i mošus, a svežu oštrinu pomorandža i kivi. Kako bi dočarala trenutak kada se nebo po prvi put ispuni koralnim svetlom, esencija pomorandže počinje da budi sva čula, a energija kivija “podiže” te njene sočne note, dočaravajući svežinu Rima koji ulazi u noć. Prenoseći užarenost nebeskog sjaja, koncentrisani super-ekstrakt španskog jasmina, poreklom iz Indije, meša se s mošusnom i puderastom cvetnom esencijom semena ambrete. Cvetno srce parfema prenosi svu senzualnost i karakter koje zlatni sat počinje da otkriva, dok živahna i kremasta nota esencije teksaške kedrovine, postepeno obavija u slatki završni sjaj belog mošusa. Cena: Valentino Born in Roma Donna edp, 30 ml – 8.308 din. 50 ml- 12.028 din, 100 ml – 16.121. din.

valentino born i roma coral fantasy uomo muški parfem

Born in Roma Coral Fantasy Uomo – muški orijentalno-voćni parfem  drvenastih tonova

Kako bi pretočio intenzitet boje “zlatnog sata” u miris, Valentino je za muški Coral Fantasy parfem angažovao parfumere Nicolasa Beaulieua i Jeana Christophea Héraulta. Inspirisani svetlo-tamnim kontrastom zlatnog sata, parfimerski duo je kreirao orijentalno-voćni miris drvenastih tonova, ponovo prolazeći kroz Valentina poglavlja – Color, Cool, Couture. Trenutak kada se nebo po prvi put ispuni koralnim svetlom, dočaran je esencijom pomorandže koja budi čula. Energija note kivija podiže sočne note pomorandže bojom i blistavošću, dajući im svežinu dok Rim ulazi u noć. Poreklom iz Provanse, aromatična lavanda meša se sa cvetnim, kamforovim notama muskatne žalfije, a zajedno ih osvetljava geranijum burbon s Madagaskara. Ovo sveže, aromatično srce ilustruje snagu svetla.

Završna nota zagasitog jantarnog duvana daje završni sjaj nezaboravnog šarma. Esencija pačulija sa Balija i vetiver s Haitija zagrevaju ovaj apsolut duvana kamforovim, drvenasto-zemljanim mirisom. Simbolizujući živopisni intenzitet same boje pomorandže, ova snažna nota iskušenja izražava zavodljivost svojim mnoštvom fantazija. Cena: Valentino Born in Roma Uomo edt 50 ml – 8.681 din, 100 ml – 12.028 din.

Nitna uklesana u staklo parfemskih bočica

Inspirisana uzorcima uklesanim u kamen rimskih palata i izvorno dizajnirana za proizvode od kože, nitna je danas postala kultni simbol marke Maison Valentino. Presijavajući se na šavovima torbe, reveru ovratnika košulje ili kopči sandale, punk odvažnost nitni prepoznatljiva je za Valentino. Tako tipična nitna daje oblik krivinama i linijama bočica Donna i Uomo parfema, a prizme svetla raspršuju koralno-narandžaste nijanse kako bi dozvale jedinstveni sjaj neba.

valentino born in roma coral fantasy parfem donna uomo ženski muški cena

Foto: press