PADRE, IDIOTE! je nova knjiga Žarka Lauševića o životu na slobodi, posle godina zatvora

padre idiote žarko laušević Padre, idiote! je nova knjiga proslavljenog glumca i pisca Žarka Lauševića, koja nas u još jednu ispovest uvodi rečima: “Ti prvi dani, nedelje, van zatvorskih zidina, spuških, zabelskih, ili onih najsumornijih, u Centralnom zatvoru, mogli bi da stanu u jedan jedini Arsenov stih – „Kao poslije bolesti, opet učim jesti, hodati…“

Provokativna i dokumentarno uverljiva ispovest

Posle tri knjige ispovesti, pod zajedničkim podnaslovom Dnevnik jedne robije, proslavljeni umetnik  u ovoj knjizi, u izdanju beogradske Hipatie, ispisuje dane svog života na slobodi, posle više od 4 godine i 7 meseci provedenih u nekoliko zatvora Crne Gore i Srbije. Šta je sačekalo Žarka Lauševića kada je stigao u Beograd? Kako je i zbog čega otišao u Njujork? Pred čitaocima će se naći izuzetno zanimljiva, provokativna i dokumentarno uverljiva ispovest koja se čita u dahu, poput svih prethodnih knjiga ovog autora.

Promocija knjige Padre, idiote! biće održana 26. maja, u 19 časova u Studentskom kulturnom centru,a o knjizi će govoriti Svetlana Bojković, Muharem Bazdulj, Petar Božović, Nebojša Dugalić, i Radmila Stanković. Moderator će biti Ivan Ivanović.

Foto: press