Film “UKUS LJUBAVI” – romantična drama sa Žilijet Binoš u ulozi kuvarice

Film Ukus ljubavi, koji je u Kanu nagrađen priznanjem za najbolju režiju spojilo je nekadašnji ljubavni par Žilijet Binoš i Benoa Mažimela, koji su se nakon mnogo godina ponovo našli zajedno na setu. Ovaj put u ulozi nenadmašne kuvarica Ežini, koja skoro četvrt radnog veka provodi radeći za čuvenog gurmana Dodena, Žilijet Binoš bila je glavni odabir renomiranog reditelja Anha Hunga Trana, koji je želeo da snimi film na temu gastronomije.

film UKUS LJUBAVI ŽILIJET BINOŠ

U filmu “Ukus ljubavi” sve se vrti oko gastronomije

Ežini je kuvarica kod gospodina Dodena. Gastronomska praksa i uzajamno divljenje tokom vremena prerastaju u romantičnu vezu, a njihova povezanost dovodi do nastanka jela koja su svaka ukusnija od prethodnih i koja zbunjuju i najslavnije svetske kuvare. Ipak, Ežini voli svoju slobodu i ne želi da se u potpunosti preda Dodenu smatrajući da mu je kuvarica i da u tome leži temelj njihove hemije. Gastronomiju podiže do nivoa umetničke forme.

Posle 20 godine dvoje partnera ponovo zajedno, ali samo na setu

Uloga Dodena Bufana, lika koji je ekranizovan na osnovu knjige “The Life and Passion of Dodin Bouffant” autora Marsela Rufa poverena je Benoau Mažimelu (“Profesorka klavira”) poznatom francuskom glumcu i nekadašnjem partneru Žiijet Binoš. Nakon 20 godina bivši par ponovo se našao zajedno na setu, a na pitanje da li je ovaj dvojac odmah bio planiran za film, Anha Hunga Trana odgovara da je Žilijet bila prvi odabir.
– Bila je neverovatna. Kad se ona pojavila na setu sve je postalo stvarno, zanimljivo, dirljivo. Budući da je reč o modernoj, odanoj ženi u stvarnom životu ona svom liku daje unutašnju snagu zbog koje se njen otpor prema Dodenovim strastima čini još opipljivijim. Možda toga nije bila svesna, ali kad je bila s nama na setu, disciplina svih se automatski poboljšala – rekao je reditelj dodajući da je glumac Mažimel upao u priču gotovo u poslednjem trenutku.

– Bili smo veoma srećni što smo ga dobili. On je jedan od najopuštenijih, najzabavnijih glumaca s kojima sam do sada radio. Veliki je talent, pogotovo kad je u pitanju opuštenost i improvizacija. Vrlo je lako s njim raditi – zaključio je reditelj filma Anha Hunga Tran.

Foto: press