Ishrana zapisana u genima – za one koji brinu o svom zdravlju

dr džajls jeo ishrana zapisana u genima knjiga

Doktor Džajls Jeo napisao je knjigu Ishrana zapisana u genima a što se tiče sadržaja pravi je izbor za one koji vode računa o svom zdravlju. Namenjena je svima koji imaju potrebu da se informišu o najnovijim nutrigenetskim istraživanjima i poboljšaju kvalitet svog života.

Možemo li biti zdravi, a da ne budemo mršavi

U ovoj inspirativnoj knjizi, koja će vas naterati da se zamislite, dr Džajls Jeo demistifikuje mnoštvo različitih popularnih pristupa ishrani koji su danas dostupni. Ispituje da li možemo da budemo metabolički zdravi, a da ne budemo mršavi, i konačno, razmatra da li skorašnja otkrića na polju genetike mogu zaista da posluže u vremenu personalizovanih dijeta, koje su savršeno skrojene prema našim genima. Ishrana zapisana u genima je sistematska kritika dezinformacija o prehrambenim navikama zasnovanih na lošoj (ili nikakvoj) nauci.

Hrana danas ima moralnu dimenziju

Zbog čega se sve više gojimo? Zašto neki ljudi teže skidaju kilograme od drugih? I zašto dijete ne funkcionišu? Davanje moralne dimenzije hrani danas je izraženo i društveni mediji su toga prepuni. Zdrav život je sam po sebi postao moralno postignuće, a višak kilograma fizička manifestacija pohlepe, manjka samokontrole i lenjosti. U vremenu dezinformacija i pseudonauke, svet se sve više goji, a tvorci dijeta se bogate.

Odbrana nauke zasnovana na dokazima

Razumevanje biologije unosa hrane postalo je apsolutno neophodno ako želimo da efikasno rešimo problem gojaznosti i poboljšamo naše zdravlje u trenutnom prehrambenom okruženju. U sadašnjoj klimi postistina, Ishrana zapisana u genima predstavlja odbranu nauke zasnovane na dokazima.

– Gotovo nepogrešiva knjiga, napisana informativnim, ali i zabavnim stilom. Studija doktora Džajlsa o ljudskom apetitu obiluje uvidima i otkrićima koji su u toku sa savremenom naučnom misli. Antidijetetska knjiga kojoj možete da verujete – napisao je Dejli ekspres o ovom delu.

Vulkan. Cena: 799 dinara.