MANGO MODEL PRVI PUT NA CRVENOM TEPIHU MET GALA VEČERI

 

Pored svih onih i onakvih kreacija na ovogodišnjoj Met Gala večeri, pojavila se i jedna specijalno dizajnirana haljina popularnog modnog brenda iz Barselone. Ovog maja Mango je poneo titulu prvog španskog high-street modnog brenda koji se pojavio na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Za Met Gala veče Mango je ekskluzivno kreirao haljinu svoju ambasadorku Sofíu Sanchez de Betak.
Da bi oblikovala identitet ovog ekskluzivnog dizajna, Sofía Sanchez de Betak radila je zajedno s stilistkinjom Mimi Cuttrell i dizajnerskim timom Manga. Ekstravagantna haljina zabavne estetike, u tie-dye tehnici kolorisianja platna,  svojim nijansama asocira na pojam manga kao voća, dok tkanina i volumen modela ukazuju na senzibilitet baziran na pozorištu.
– Ovo je vrlo važan trenutak za Mango. Ovakvim projektima želimo da nadahnemo naše klijente, pokažemo im drugu stranu brenda, predstavimo im druga iskustva i učinimo ih delom istorijskih prekretnica za kompaniju – istakao je Jan Rivera, direktor za imidž brenda Mango.
Model #MANGOxMETGALA od 3. juna biće dostupan u Mango online shopu, u okviru Gala kolekcije, kao i u prodavnici u Njujorku. Cena: 60.990 din.

Foto: Mango press