JACQUES FATH PARFEMI: MIRISNO PUTOVANJE KROZ RETKE ESENCIJE

Jacques Fath je niche dizajnerski parfemski brend sa bogatom istorijom i savremenim kodovima. Parfemska saga počinje lansiranjem Chasuble 1945 parfema, a savremeni pečat daju mu dvoje dvoje mladih, talentovanih niche perfumera – Cécile Zarokian i Luca Maffei koji su oživeli ovaj parfemski brend. Kreator brenda Jacques Fath rođen je u Francuskoj 1912. Fasciniran modom od malih nogu, mladi dizajner otvara
svoj prvi Couture house u Parizu 1937. Njegov jedinstveni i glamurozni stil brzo mu donosi uspeh. U predratnom Parizu Jacques Fath bio je poznat po oblačenju mladih, šik Parižanki, a njegova klijentela bili su i poznata i bogata bospoda tog vremena. Hubert de Givenchy, Guy Laroche i Valentino Garavani radili su kao asistenti u njegovom ateljeu, a kasnije osnovali svoje modne kuće. Posle lansiranja prvog Chasuble parfema 1945. kolekcija Jacques Fath dobija još dva kreacije – Iris Gris i Green Water, u saradnji sa perfumerom Vincent Roubert. Ova tri parfema postala su legende brenda.Kako bi očuvao suštinu Jacques Fath brenda – mladost, talenat i radost življenja, Rania Naim, art direktor Jacques Fath Parfums, bira da sarađuje sa dva talentovana parfemska nosa, Cecile Zarokian i Lucom Maffei koji stvaraju Fath’s Essentials Collection.
Kolekcija Fath’s Essentials nudi dve mirisne dimenzije: jednu mušku/mix i drugu sa više ženskim pristupom.
Kuća Jacques Fath i perfumer Cecile Zarokian kreirali su čulno putovanje kroz novu mirisnu teritoriju sa retkim esencijama. Ona je obnovila legendarni Green Water i dodala tri nove kreacije. Izuzetne sirovine, kao što su neroli ili grey amber, korišćene za obnavljanje mitskog parfema Green Water, kao i za ostale tri kreacije – Vers le Sud, Bel Ambre i Curacao Bay – koji su potpisi ove jedinstvene kolekcije.

Za Maffeia, pravac je bio drugačiji – on se više ne bazira na retke supstance i klasični stub benda, več ga “uvlači” u bogati i šarenoliki mirisni panel, koristi najinovativnije i plemenite sirovine kako bi kreirali ženske linije Rosso Epicuro, L’Orée du Bois, Les Frivolités, Lilas Exquis – i isto odati čast Jacques Fath’s ” joie de vivre“, sa specifičnim notama – Kir Royal, Gold, Rose flavored Macaron i Violet Cream. Svaka se uklapa sa bojama i nazivom parfema.

Cene:
Muški parfemi od 50ml su 10.250 din, a ženski 11.360 din.
Ženski parfemi od 100ml su 16.350din.
Muški parfemi od 200ml staju 21.960 din.

Jacques Fath parfeme možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji, kao i u:
– Anabella Marriott, Makedonija, Skoplje, Plostad Makedonija 7
– The Perfume, Crna Gora, Porto Montenegro, Obala b.b, Tivat
– Cosmetics, Crna Gora, Podgorica, City Mall, Cetinjski put bb
– EBC, Kosovo, Priština, Bregu i Diellit mall, Eqrem Çabej 1

Foto: press