PRVI TREJLER FILMA “JUŽNI VETAR”: POUČNA PRIČA UPUĆENA MLADIMA U SRBIJI

Sve ljubitelje dobre akcije i vratolomnih vožnji, nežnih mangupa sa beogradskog asfalta, tragačima za boljim životom i ne/uzvraćenom ljubavi obaveštavamo da je izašao ekskluzivni, prvi trejler filma Južni vetar, reditelja i scenariste Miloša Avramovića, koji će se od jeseni naći u bioskopima širom Srbije i regiona. Scenario, nastao iz pera Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih, koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor.
– Ovaj scenario rezultat je moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja. Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime – izjavio je Miloš Avramović.Pored Miloša Bikovića u filmu igraju i Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, kao i gosti iz Bugarske Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.
Ovo uzbudljivo filmsko ostvarenje otvoriće ovogodišnji Festival glumačkih ostvarenja u Nišu, dok je beogradska premijera zakazana za 14. novembar.