TAŠ TV GARDEN: TRI LETNJE VEČERI REZERVISANE ZA PROJEKCIJE NA OTVORENOM

Od 24. do 26. avgusta Beograd će biti mesto jedinstvenog događaja u samom srcu grada. Tokom tri letnje večeri posetioci će na Tašmajdanu, u Taš TV Garden-u, moći da uživaju u projekcijama edukativnih i zanimljivih epizoda najboljih TV kanala: National Geographic, Viasat History i BBC Earth.

Taš TV Garden će biti sjajan prostor za porodični piknik i vreme provedeno na otvorenom, uz zanimljive edukativne igre, radionice i druženja na temu ekologije, istorije i očuvanja okoline. Posetioci će pod zvezdanim nebom ući u svet stvaranja sveta uz epizode „One strange rock“ i „Before the flood“ kanala National Geographic. „Ovo je priča o tome kako je veliki komad kamena oživeo“, izjavio je povodom serijala bivši astronaut Chris Hadfield. Ovu seriju od deset epizoda vodi glumac Will Smith i posebno će skrenuti pažnju na našu planetu danas.
Kanal BBC Earth prikazaće epizodu „Blue planet II“koja prati razvoj života u okeanu, a kadrovi su snimani tako naprednom tehnologijom da izgledaju kao Pixar crtani filmovi.Posebna poslastica za sve zakazana je za 25. avgust, a reč je o premijeri prve dve epizode serijala „Priče o Evropi“ Viasat History kanala. Ova zanimljiva serija u šest epizoda predstavlja priču o Evropi, istražujući različita poglavlja njene bogate istorije, razvojni put kroz vreme i prostranstva, od samog nastanka kontinenta, preko prvih doseljenika i evolucije evropske kulture i religije, do istorijskih dostignuća na polju istraživanja, tehnologije i politike. Serija predstavlja različite aspekte neverovatne istorije evropskog kontinenta i koristi se prelepom fotografijom, zanimljivim pitanjima i vrlo zanimljivim podacima, kako bi naslikala fascinantni portret Evrope.
Program Taš TV Garden počinje 24. avgusta, od 17h. Pre svake projekcije biće organizovani zabavni kvizovi i igre za celu porodicu, a od 21 sat počinju projekcije koje će začiniti poslednje avgustovske dane.

Foto: press