Kolekciju kuće Moschino za proleće 2021. nosile su marionete umesto manekenki

moschino SS 2021 marioneteMarionete obučene u prave haljinice, ali u mini verziji, zamenile su žive modele na reviji kuće Moschino za sezonu proleće/leto 2021. Cilj ove revije imao je jednu poruku – svet je postao naopak!
Kreativni direktor Jeremy Scott, kolekciju za naredno proleće predstavio je u atmosferi socijalne distance. Bukvalno. Nigde žive duše na reviji!moschino-ss21-fashion-show

Lutke je dizajnirao kreator Muppetsa The Jim Henson Company Creature Shop a bile su ne samo modeli, već i deo publike. U njoj su, naravno, sedeli čuveni Vogue urednici Edward Enninful i Anna Wintour. Obučene u zlatni žakard i til pastelnih nijansi 40 marioneta je otkrivalo nešto što se na pravim revijama ne vidi. Naime, na modelu svake lutkice mogli su se videti šavovi obično skriveni na obrnutoj strani odeće.

moschino ss 20121 show

Džepovi na pantalonama i haljinama jasno su istaknuti na spoljnoj strani odeće, dok su strukture korseta i patent zatvarači obrnuti a postave ušivene unazad. Podsuknje od tila takođe su proširene van linija kako bi stvorile „nekonvencionalne proporcije i siluete“. Iako ovaj “obrnuti dizajn” služi kao prikaz „neprekidne globalne buke“, Scott ipak nudi malo „tišine“ uz meku paletu boja od izbledelog zlata, prljavoplave, do ružičaste poput slatkiša.

moschino ss2021

Kreativni direktor brenda Moschino želeo je da na ovaj način u središte pažnje postavi „unutrašnji rad“ modnih komada. Oni su poslužili kao odraz neočekivanih događaja ove 2020. godine, poput pandemije korona virusa.
– Kako se čini da se svet deli po šavovima, biće otkriveni ogoljeni “unutrašnji” rad nečeg novog, nečeg što se skoro nikada ne vidi, a postoji – poručio je Jeremy Scott.

moschino ss2021

moschino ss 2021

moschino ss 2021

moschino ss 2021

Izvor: deezen.com