Šik i zabavne kupatilske tapete za mini svetilišta u domu

kupatilo tapete
Foto: elledecor

Otkako smo se svi zaista uverili da selfecare filozofija i te kako ima smisla, onih “15 minuta samo za sebe” postali su obavezan ritual. Posebno uveče pred spavanje. A sve se odvija u kupatilu. Kupatila su tada počela da dobijaju sasvim drugu funkciju. Postala su naša mala svetilišta. U kojima se negujemo, često i zadubimo u ogledalo i gde umemo i da malo popričamo sami sa sobom.

Enterijer kupatila postao je prioritet

Nije to više krajnje funkcionalan i praktičan prostor. Nivo uređenja kupatilskog enterijera preskočio je mnogo lestvica, pa često postane i prioritet – važniji i od spavaće sobe. Kupatilo, čak i kad je “dva sa dva” dimenzija, može se dekorisati na mnogo načina. Od izbora pločica, do njihovog kombinovanja po bojama, šarama i teksturama, do ukrasne, neobične keramike… Ali,njegov izgled najviše mogu da promene dobro odabrane tapete.

Totalna transformacija

Živopisne tapete za kupatilo mogu apsolutno da transformišu taj mali ili pak veliki prostor. Tapete u šik dezenu ili sa
sasvim neočekivanim motivom mogu u trenu oživeti prostoriju. Ukrasne tapete su zabavan i osvežavajući način da izrazite svoju individualnost i lični stil. I ono što je najvažnije, na zidovima kupatila baš možete da se igrate. Da na njima postavite baš sve što možda ne biste uradili u drugim prostorijama u domu. Igrajte se bojama, oblicima, motivima. Ako volite ananas, pa nek se nađe mnoštvo na njih na vašim zidovima. Uživate u zelenišu ili bolje rečeno u džungli, pa napravite je u svom kupatilu uz pomoć istih takvih tapeta.
A iako niste baš pri novcu da se bacite na projekat uređenja svog svetilišta, e pa tapete su najbolji način da uz malo sredstava osvežite i date novu dimenziju čak i kupatilu “zrelom” za renoviranje. Evo nekih primera. Uživajte.

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

 

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

tapete za kupatilo

 

tapete za kupatilo

Foto: Pinterest