MEDITERRANEO JE SIGURNO NAJVESELIJI BAR U ISTRI

Još pedesetih godina prošlog veka Beograđani su zavoleli Rovinj. Posebno onaj boemski sloj ljudi, umetnici, pisci, advokati i drugi kulturni stvaraoci koji su se svojom umetnošću u Rovinju bavili ne samo u tom “godišnjeodmorskom” periodu (od kraja do početka nove školske godine u nekadašnjoj Jugoslaviji) već mesecima duže, jer mnogi od njih su Beograd zamenili Istrom. Tako Rovinj u bivšoj Jugoslaviji dobi ime “Beograd na moru”. Danas ta priča, sa ne tako srećnim krajem, kao da počinje ponovo da se priča. Neki novi klinci otkrili su Rovinj. Opet se u njemu kupuju nekretnine i opet (najčešće) Beograđani letuju u najlepšem gradu Istre.
To što se baš nećete usrećiti sa najlepšim plažama u Rovinju, nadomestiće neki prelepi, pitoreskni restoran ili kafe a jedan od njih je Mediterraneo bar. A ako ste rođeni pod sretnom zvezdom i ovog leta ste na Jadranu ili ćete tamo stići, potražite ga na adresi Ulica Svetog Križa 24. Mediterraneo bar je verovatno najveseliji bar u Istri čiji će vas enetrijer oraspoložiti u sekundi. Na oko, kao da je upravo izašao iz dečje bojanke, ovaj bar smešten je na obroncima stene, sa pogledom koji puca na more i Ostrvo Svete Katarine. Ambijent je oplemenjen šarenim stočićima, stolicama i klupicama na kojima dremaju meki jastučići svih duginih boja. sasvim jednostavno, ništa luksuzno i preskupo, a tako efektno – za širok osmeh tokom zalaska sunca ili savršenu fotografiju za uspomenu.

U Mediterraneo baru možete popiti prvu jutarnju kafu od tek samlevenog zrna, osvežavajući smoothie ili savršen koktel, a kada krenete kući svratite do galerije u okviru bara u kojoj se prodaju raznorazne morske sitnice.

Foto: Instagram @mediterraneo_bar