NOVI BREND COMPAGNIE DE PROVENCE PRENEĆE VAM ŽIVOTNI STIL JUGA FRANCUSKE

Francuski brend prirodne kozmetike inspirisane legendarnim “marseljskim sapunom” Compagnie de Provence od sada možete naći i kod nas, na policama Metropoliten parfimerije.
Shea Butter linija zasnovana je na ši buteru i to je bogata, hranljiva nega za kožu tela.
Crno-bela linija je savremenog dizajna, sa notama crnog i belog čaja.
Extra Pur linija tečnih i čvrstih sapuna i kozmetike za negu tela istražuje provansalske resurse, uz mešavinu ulja badema, masline i semena grožđa.
Bastide liniju čine kućni mirisi i sveće od 100 odsto biljnog voska, kao i difuzeri za prostor sa esencijalnim uljem Mediterana.
Version Originale linija zasnovana je na organskom maslinovom ulju kojom je brend odao počast svojim korenima prilikom proslave 25. rođendana sa prepoznatljivim notama lavande, jasmina, anisa i kardamona.
Cashmere & Delicate je “skandinavska kolekcija” pročišćenog dizajna, sofisticarana i topla, sa umirujućim sastojcima i elegantnim mirisom kreiranim u Grasu, specijalno za ovu kolekciju.

Kada se u 17. veku pojavio prvi sapun sačinjen od biljnih ulja, bez životinjskih masti – bila je to mala higijenska revolucija. Novi sapun na bazi maslinovog ulja imao je antialergenska i antiseptična svojstva. Zemlja u kojoj se ovaj kozmetički prevrat desio bila je, naravno, Francuska, a sapun je i danas poznat kao “marseljski”. Strast za dizajnom udružena sa ljubavlju prema provansalskoj tradiciji navela je dva prijatelja iz Marselja da 1990. godine pokrenu projekat prirodne kozmetike inspirisane legendarnim “marseljskim sapunom”. Svesni da je ovaj jednostavni proizvod mnogo više od sredstva za higijenu, da je deo kulturnog nasleđa Provanse, oplemenili su stari sapun savremenom interpretacijom, modernizovali tehnologiju, recepte i pakovanja, uz brižno čuvanje tradicionalnih vrednosti. Brend su nazvali Compagnie de Provence.
Većinu sastojaka pronalaze na tlu Provanse, gradeći partnerski odnos sa lokalnim proizvođačima: bademovo ulje se, tako, dobija od porodice Jaubert koja ga proizvodi duže od 150 godina na svojim plantažama sa oko 15 hiljada stabala badema u mestu Plateau de Valensole u Provansi.

Nekoliko godina nakon osnivanja Compagnie de Provence ponudila je i tečnu verziju marseljskog sapuna, koju pravi od istih biljnih ulja koja ulaze i u sastav tradicionalnog sapuna, a potom i kozmetiku za negu tela i mirise za prostor. Aromatični spektar vezan je za Mediteran, uz mirise lavande, cveta narandže, verbene, smokve, ruže ili mente.
U stalnom balansu između tradicije i savremenog životnog stila, brend je uspostavio saradnju sa laboratorijama, istraživačima i dermatolozima – zadržavajući se uvek u okviru mediteranskih obala.
Ponosna na svoje poreklo, Compagnie de Provence nalazi u Provansi stalni izvor nove energije i entuzijazma, da osmisli nove proizvode koji će prenositi današnjim kupcima duh životnog stila juga Francuske.

Foto: press