POČETKOM GODINE STIŽE H&M I EYTYS UNISEKS KOLEKCIJA

Početak 2019. godine u kući H&M obeležiće saradnja sa švedskim modnim brendom Eytys iz Stokholma, poznatog po svojim karakterističnim cipelama sa masivnim đonom, uniseks pristupu i savršeno dizajniranoj garderobi. Eytys x H&M linija sastojaće se od cipela, odeće i modnih dodatka za odrasle i odabranih stvari za decu. Nova kolekcija biće dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici, od 24. januara 2019. godine.
Dizajnerski pristup i celokupan duh Eytys brenda ukorenjen je u digitalnoj eri, ali i u slobodi koja se ogleda u rasterećenosti polom i godinama. Dizajnerski timovi oba brenda izvukli su suštinu iz Eytys DNK i napravili modernu uniseks kolekciju koja sadrži patike, cipele, čizme, zajedno sa jaknama, bluzama, kao i pantalonama i džinsom, koji su izrađeni od pamuka, veštačke kože, najlona i sirovog denima. Sva obuća ima karakterističan Eytys đon, dok je odeća kockastog oblika i ne pravi razliku između žena i muškaraca. Sve može da se kombinuje bez mnogo truda, odgovara svakom raspoloženju i dozvoljava kupcima da pokažu sigurnost i u sebe i u svoj stil.
– Ovom saradnjom hteli smo da upoznamo H&M kupce sa našom robusnom dizajnerskom filozofijom, gde funkcija trijumfuje ukrštanjem stilova koji obuhvataju sve polove. Kolekcija je sva u proporcijama – kreira posebne uniseks oblike, igra se sa opuštenim siluetama i cipelama sa masivnim đonom. To je Eytys ideja o “generičkom izgledu”, koja bi trebalo da podigne integritet, stav i poverenje – Maks Šiler, kreativni direktor Eytys-a.
– Divimo se tome što Eytys ima izrazito jasan stil i inicijalno smo im pristupili sa idejom da naprave kolekciju cipela, ali je vrlo brzo odlučeno da će kompletna kolekcija – obuća, odeća i modni dodaci, omogućiti našim kupcima da stvarno dožive estetiku i duh brenda. Ovom saradnjom želimo svojim kupcima da ponudimo potpuni izgled koji se sastoji od glomaznih cipela i jednakih krojeva bez podele na polove – izjavio je Ros Lajdon, vršilac dužnosti dizajnera muške odeće u kompaniji H&M.

 

Foto: press