VOLUME 1 KOLEKCIJOM DIZAJNERKA TAMARA RADIVOJEVIĆ VRAĆA SE NA MODNU SCENU

Predstavljanjem Capsule kolekcije Volume 1 za proleće-leto 2019. modna dizajnerka Tamara Radivojević sinoć je, nakon pauze od nekoliko godina, obeležila povratak na domaću modnu scenu. Tamara Radivojević jedna je od naših najuspešnijih modnih dizajnerki, a kao odgovor na koncept trendi, brze mode osmislila je seriju capsule kolekcija sačinjenu od relevantnih i vanvremenskih komada, kojom poručuje da je od konstantne kupovine trendi odeće mnogo važnije promišljeno graditi lični stil. Svaka od ovih kolekcija biće predstavljena u okviru nekoliko pažljivo osmišljenih događaja, s idejom da je neposredni kontakt s mušterijama i posetiocima važan u prenošenju njene modne misije.
Prva u nizu capsule kolekcija Volume 1 prikazana je sinoć u okviru showrooma Tamarinog studija na Dorćolu. Kolekciju čine: plisirane suknje, korseti, kargo pantalone, sakoi, u primarnim bojama, od materijala novih tehnologija, a liniju prati i Tamarin nakit.

Od samog početka se kroz svoje kolekcije jasno igrala smelim kontrastima i siluetama. Minimalističke i promišljeno odabrane kolor-palete, skulpturalne forme i upadljivi, pažljivo izrađeni detalji s druge, autentični su potpisi njenog rada.
– Moj dizajn karakterišu posvećenost izradi, eklektični odabir materijala, ’’pomereni’’ detalji, igranje formom i bojama, kontrasti. Ovim novim konceptom želim da napravim drugačiju prezentaciju kojom bih se fokusirala na dame koje vole moju modu. Dakle, na bliski odnos sa klijentima. To je prilika da se posvetim svakom ko dođe ponaosob, da neposredno predstavim kolekciju i uputim na detalje, način izrade, materijale, način razmišljanja… – kaže Tamara.
Ovakva komunikacija s klijentima važna je za prezentaciju modnih komada, jer detalji, način izrade i posvećenost materijalima pričaju priču o odeći van njene strukturalne i fukcionalne forme. Ona odeći daje emociju.


Tamara Radivojević rođena je u Nemačkoj 1976. godine. Diplomirala je 2000. modni dizajn na prestižnom koledžu – Central Saint Martins u Londonu. Karijeru modne dizajnerke gradila je u studijima Husseina Chalayana i Roberta Caryja Williamsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ana Blažić