“BILO JEDNOM… U HOLIVUDU”: FILM KVENTINA TARANTINA KOJI SVI OČEKUJU

Svetska premijera dugo očekivanog filma Bilo jednom… u Holivudu održana je juče na najpoznatijem filmskom festivalu u Kanu. Nekolicina odabranih imali su priliku da prvi pogledaju deveti film Kventina Tarantina o kojem se već dugo priča. Da je reč o posebnom filmskom iznenađenju ovog nenadmašnog reditelja, vidi se i po sprečavanju curenja bilo kakvih informacija o filmu, osim onih koje sama ekipa filma plasira. Projekcija premijere u Kanu bila je pod strogom kontrolom, Tarantino se obratio publici koja je gledala film i zamolio je da zadrži svoje utiske za sebe, kako ostalima ne bi pokvarili iznenađenje.
Tarantino do sada ni sa jednim svojim filmom nije izneverio publiku, i zbog toga, očekivanja publike širom sveta su velika.
„Bilo jednom… u Holivudu“ nas vraća u kasne šezdesete, u zlatno doba Holivuda. Radnja filma prati glumca Rika Daltona (Leonardo Dikaprio), bivšu zvezdu jedne TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta (Brad Pit) na putu pronalaska svog mesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, davne 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vreme poslednjih trzaja zlatnog Holivuda. Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rik ima poznatu komšinicu – glumicu Šeron Tejt (Margo Robi)…
„Bilo jednom… u Holivudu“ je deveti film dobitnika Oskara, slavnog reditelja i scenariste Kventina Tarantina. Na scenariju za film „Bilo jednom… u Holivudu“ Tarantino je radio punih pet godina, a u svom najnovijem filmskom ostvarenju okupio je najbolje glumce generacije. Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi, u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar – Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi. Ovo je ujedno i poslednja filmska uloga nedavno preminulog glumca Luka Perija.
Produkciju filma potpisuju David Hejman, Šenon Mekintoš i Kventin Tarantino, a izvršna producentkinja je Džordžija Kacandes.
Inače, Leonardo Dikaprio i Margo Robie zajedno su već glumili u filmu “Vuk sa Vol Strita”, dok je ovo prvi filmski naslov u kojem će zajedno zaigrati Pit i Dikaprio, čiju je saradnju na filmu Tarantino opisao kao najuzbudljiviji glumački tandem, nakon Roberta Redforda i Pola Njumana.
Na repertoaru bioskopa u Srbiji novo ostvarenje Kventina Tarantina „Bilo jednom… u Holivudu“ očekujemo u avgustu!

Foto: press