DA SAM JA NETKO: KONCERTNI SPEKTAKL “INDEXI I PRIJATELJI”

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji – Da sam ja netko, kao omaž kultnom sarajevskom bendu Indexi vraća se na pozornicu koncertne dvorane „Sava Centra“ 4. oktobra 2018. godine. U Beogradu se ponovo okupljaju muzičari, članovi Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu, još od 2007, uz uvek rasprodane dvorane i bezvremene pesme Indexa koje obožavaju sve generacije.
Indexi su najdugovečnija i najznačajnija bosanskohercegovačka pop-rock grupa i jedna od najboljih ex-yu grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine. U tom su razdoblju objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, te 12 kompilacijskih albuma, no poznato je i to da više njihovih pesama do sada nije objavljeno. Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku, i to obrade svetskih hitova svojih uzora: The Shadows, The Kinks i Cliffa Richarda, a kasnije su počeli da snimaju i sviraju i svoje pesme. Poslednji koncert Indexa održan je u Banja Luci, u dvorani Borik 5. maja 2001. Nenadmašni pevač Davorin Popović umro je 18. juna 2001. i od tada grupa prestaje da postoji. Gitarista Slobodan Bodo Kovačević umro je 22. marta 2004. godine, a bubnjar Đorđe Kisić 25. novembra 2005.
I ove godine će na koncertu svirati nekadašnji članovi kultnih Indexa – Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara). Bezvremenske pesme Indexa „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, izvešće: Dado Topić, Branko Đurić-Đuro, Massimo, Saša Lošić-Loša, Neno Belan, Mladen Vojičić-Tifa, Hari Mata Hari, Giuliano, Boris Novković, Zoran Predin, Dejan Cukić, Jasna Gospić-Sparavalo,Seid Memić Vajta i mnogi drugi.
Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni dvorane i na Eventim prodajnim mestima.