NAJLEPŠI MOTIVI SA ENTERIJERA PRENETI NA JESENJU H&M KOLEKCIJU

H&M se ove jeseni udružio sa Morris&Co, najpoznatijim britanskim brendom za dekoraciju enterijera, koji je 1861. godine osnovao Vilijam Moris, jedan od najuticajnijih dizajnera pokreta Arts&Crafts. Romantična kolekcija, koja će sadržati neke od najpoznatijih arhivskih printova, biće dostupna u H&M prodavnicama širom sveta od 4. oktobra.
– Morris&Co printovi su neki od najpoznatijih i najomiljenijih širom sveta, dok Villijam Moris nije samo sinonim za pokret Arts&Crafts, već i snažan advokat prelepog dizajna. Izuzetno smo uzbuđeni što smo sarađivali na kolekciji sa ovim legendarnim britanskim brendom i što smo mogli da prikažemo njihov dizajn našim kupcima – kaže Pernila Volfart, glavna dizajnerka u kompaniji H&M.
Preuzeti iz impozantne arhive, Morris&Co legendarni printovi korišćeni u kolekciji često su viđani na tapetama i tekstilima za dekoraciju enterijera. Kolekcija obuhvata širok spektar kaputa, jakni i pantalona, romantičnih haljina i bluza i prijatnog pletiva. Forme su dugačke, sa mešavinom vune, somota i fluidnih tkanina, kao i detaljima poput vezica, rukava sa volumenom, nabora i karnera.
– Kao čuvari izvorne kompanije Vilijama Morisa, danas održavamo nasleđe živim kroz stvaranje lepo napravljenih tkanina i kolekcija tapeta inspirisanih našim arhivom i svim aspektima rada gospodina Morisa. Ova saradnja nam omogućava da danas pokažemo relevantnost njegovih legendarnih uzoraka, a oduševljeni smo radom s kućom H&M zato što ove karakteristične printove dovodimo pred novu publiku unutar modnog sveta – kaže Kler Valis, kreativna direktorka kompanije Morris&Co.

Foto: press