PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA „DŽEJN FONDA U PET ČINOVA“

Intiman osvrt na jedinstveno životno putovanje Džejn Fonde predstavljen je u dokumentarnom filmu Džejn Fonda u pet činova rediteljke Suzan Lejsi. Film će premijerno biti prikazan na HBO GO kanalu 25. septembra, dok će na HBO biti prikazan 4. oktobra u 21.45 sati.
„Džejn Fonda u pet činova“ je priča o devojci iz komšiluka, seks-simbolu, aktivistkinji i fitnes tajkunu. Oskarovka Džejn Fonda imala je život koji su obeležile kontroverze, tragedija i preobražaj, a sve to pred očima javnosti.
Dokumentarac je zasnovan na snimljenim intervjuima dugim 21 sat u kojima Džejn Fonda iskreno i otvoreno govori o svom životu i pogrešnim koracima. Istražuje bol koji je izazvalo majčino samoubistvo, emocionalnu nedostupnost oca, poremećaje u ishrani sa kojima se borila 30 godina i tri braka sa veoma poznatim, ali potpuno različitim muškarcima. Suzan Lejsi je takođe koristila i intervjue sa njenom porodicom i prijateljima, retke snimke iz privatne arhive, kao i one koji prikazuju ispunjen i užurban život koji danas vodi sa 80 godina, nazivajući ga „početkom svog poslednjeg čina“.
U filmu su korišćeni i intervjui sa Robertom Redfordom, Lili Tomlin, producentkinjom Polom Vajnstin i bivšim muževima, Tomom Hejdenom i Tedom Tarnerom, a prva četiri čina Fondinog života nazvana su po četvorici muškaraca koji su delili njene lične i profesionalne ambicije i ostvarili snažan uticaj na nju. Peti čin je nazvan po samoj Fondi, koja se konačno sukobljava sa svojim demonima, ponovo zbližava s porodicom i nastavlja uspešnu karijeru kao glumica i aktivistkinja, po svojim pravilima.
Džejn Fonda danas je i dalje aktivna, angažujući se u sferama politike i kreativnosti, pokazujući da nema ograničenja u životu koji je ispunjen odlučnošću, poštenjem i napornim radom.
Dokumentarac je režirala Suzan Lejsi, koja je istovremeno jedna od producentkinja, uz Emu Pilds i Džesiku Levin, direktor fotografije je Sem Pejnter, a za muziku je zadužen Pol Kantelon.

Foto: press