Zbog zaštitnih maski BOLE VAS UŠI? Ima rešenja i za ovaj problem. Tu su ČUVARI UŠIJU

čuvari ušiju maske za lice
Foto: Amazan, @scullsquared

Posle osam meseci života u pandemiji korona virusa verovatno se više ne pitate “da li nas maske za lice zaista štite”? Čak i ako ne verujete da će vas taj novi aksesoar za lice zaštititi od zaraze – nosite maske! Uostalom, ako znamo da nošenjem zaštitne maske možemo nekome da spasimo život – zar nam to nije dovoljno? I, nema panike. Dovoljno je da svi zajedno budemo obazrivi.

Bol je nepodnošljiv nakon par sati

Voleli ih ili mrzeli “do daske”, maske su za mnoge profesije, posebno javne, neophodne i obavezne. Ljudi ih nose po 8 i više sati. A, činjenica je, sa kojom smo se svi do sada suočili, da od maske najviše stradaju uši. Bol koje nastaje na hrskavici uha već posle sat, dva postaje nepodnošljiv.

Napravite sami

Međutim, mnogi su pronašli rešenje koje će im olakšati nošenje maske za lice. Neko uz pomoć frizure, a neki su već dobro zaradili na malim pomagalima nazvanim “čuvari ušiju” (ear svaer). I, sigurni smo da svako od nas u kući ima neku sličnu stvarčicu koja bi mogla da posluži baš u ove svrhe (kao na primerima koji slede). Ili je lako možemo napraviti sami. Probajte, a ovo su ideje.

čuvari ušiju maske za lice
Foto: Pinterest, @lunaticfringestgeorge
kako sprečiti bol ušiju zbog maske
Foto: @mimohbysarah, @omgartistry
kako sprečiti bol ušiju zbog maske
Foto: @emandlizbox, Amazon.com
kako sprečiti bol ušiju zbog maske
Foto: @lunaticfringestgeorge, @ivyqstudio