Nošenje MASKE za lice ISPOD NOSA je kao nošenje DONJEG VEŠA na ovaj način

litvanija kampanja maske i donji veš
Foto: Facebook Vilniaus miesto savivaldybe

Nosite masku kao što nosite donji veš! Ovako su vlasti Vilniusa, glavnog grada Litvanije, kreirale kampanju za pravilno nošenje zaštitinih maski. Ideja je bila da se nošenje maske na pogrešan način uporedi sa donjim vešom koji ne prekriva grudi ili muški polni organ.

Prvo obaveštenje na gradskoj Facebook strani

Uputstvo za pravilnu upotrebu zaštitnih maski prvo je objavljeno na Facebook strani grada Vilniusa onog dana kada su maske postale obavezne. Nošenje zaštitinih maski za lice na svim javnim mestima prvo je postalo obavezno u Vilniusu, Kaunasu, Klajpedi i još 18 gradova širom Litvanije zemlje. Ove opštine našle su se na korona-mapi u crvenoj zoni i stavljene su u lokalni karantin zbog visoke stope zaraze korona virusom.

Maskom prekri organe isto kao i donjim vešom!

„Nošenje maske za lice ispod nosa je kao nošenje donjeg veša na ovaj način“ bila je poruka koja se našla na zanimljivom crtežu u okviru ove gradske kampanje. Efektni crteži ubrzo su se u vidu postera našli na svim javnim mestima u gradu kako bi neprestano podsećali žitelje litvanske prestonice da maskom treba prekriti i nos i usta.