NE PROPUSTITE FILM “DEVOJKA” NA MESECU AUTORSKOG FILMA


Svoj život autorski filmovi započinju na Kanskom festivalu, a uoči 72. festivala, MCF MegaCom Film i Festival autorskog filma organizuju Mesec autorskog filma. Maj mesec obeležiće najgledaniji filmovi sa 24. Festivala autorskog filma – „Suton“ reditelja Lasla Nemeša, „Devojka“ Lukasa Dhonta i film „Granica“ Alija Abasija, koji će se naći na bioskopskim repertoarima širom Srbije.
Publika će od 16. maja imati prilike da pogleda rad debitanta Lukasa Dhonta, čiji je film “Devojka” osvojio čak četiri nagrade na Kanskom festivalu 2018. godine, a zatim i bio jedan od najgledanijih na Festivalu autorskog filma.
Film “Devojka” prikazan je na više od 30 festivala i osvojio je više od 20 nagrada, a najveći uspeh ostvario je glumac Viktor Poster čija je neverovatna interpretacija petnaestogodišnje Lare, odlučne devojke koja predano radi na tome da postane profesionalna balerina, dovoljan razlog da se ne propusti ovaj film. Lara, uz podršku svoga oca, u novoj školi se u potpunosti posvećuje svom cilju. Međutim, njene tinejdžerske frustracije i nestrpljenje počinju da rastu nakon što shvati da se njeno telo odupire strogoj disciplini zato što je rođena kao dečak.

Foto: press