BOŽO VREĆO ZA SVOJU ZLATA VREDNU PUBLIKU: NOVI SPOT ZAVRŠEN, KONCERT U DECEMBRU

Božo Vrećo, kralj sevdalinki, objavio je novi spot Dragi koji otvara album Melek, inače peti Božin studijski album, jedan od najprodavanijih u regionu, izdat za Croatia Records.
Na pesmi “Dragi” sarađivao je sa slovenačkim saksofonistom Vaskom Atanasovskim, a spot je radio dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Lokacije snimanja su bile Gornji grad u Zagrebu i predivno Hiže na bregu u Zagorju. U spotu se pojavljuje i hrvatski TV voditelj Dorijan Klarić kako bi priča bila sadržajno potpunija i što emotivnije ispričana.
– U spotu se spajaju svet sna i jave, prepliću se sećanja i ono što je stvarno i opipljivo. Lik Dragog u spotu dolazi kao snoviđenje, kao senka koja i s’onog sveta pazi na onog drugog. Oni se osećaju i bez da se vide i ta iskonska antologijska ljubav zapravo se proteže kroz celi taj dramski prikaz sete, nedostajanja, čežnje i samoće. Ključ ima metaforično značenje da je sve i dalje u njegovim rukama, da mu prepušta odluku srca i ma što da mu život nosi, on će ga uvek štititi i biti uz njega. Radnja se ipak retrospekcijski vraća u neko minulo doba u prošlom veku i plovi kroz sadašnjost u buđenju… – izjavio je Božo, koji na albumu potpisuje sve tekstove i muziku.
Božo Vrećo ovih dana imao je nastupe u Kanadi i Americi, gde je nastupao i na čuvenom Brodveju. Time je još jednom pokazao da njegova muzika ne poznaje granice, a u Beogradu će pevati 15.decembra u Sava Centru. Svoju “zlata vrednu publiku” kako je sam naziva, Božo poziva na koncert kako bi uzvratio svu ljubav koju dobija.
– Publika oseća iskrenost, posvećenost, predanost, snagu i volju. Dođite da uživamo u magičnoj noći, da plešemo, pevamo, smejemo se, plačemo, jer sve je to sevdah! – poručio je Božo Vrećo.