Crveni ruž, sveža koža i “golo lice” u sezoni proleće-leto 2023.

Crveni ruž i sveža koža dominirali su na licima manekenki koje su predstavile kolekciju Spring-Summer 2023 Haute Couture kuće Chanel. Šminkerka Lisa Butler akcenat je stavila na usne i raskošnu crvenu boju, koja definiše bezvremenost više nego modni trendovi. Na taj način postigla je efekat nenaglašene elegancije po kojoj je kuća Chanel poznata.

crveni ruž

Crveni ruž sveže nijanse

Na reviji Spring-Summer 2023 Haute Couture šminkerka Lisa Butler izabrala je ruž sveže nijanse crvene boje, koji dodatno naglašava lepotu kože kojoj je dala dodatni sjaj uz pomoć Chanel  Baume Esentiele Multi-Use Glow Stick, hidratantnog balzama za isticanje delova lica i diskretan efekat blistavosti. Njegova tekstura se topi na koži i reflektuje svetlost i tako stvara blistavi efekat koji oblikuje lice, poboljšavajući izgled sofisticirane šminke i prirodan izgled. Iako je za usne koristila mešavinu nijansi, istakla se jarko crvena, poput boje sladoleda.

Trend “bare-face” dominiraće predstojeće sezone

Zanimljivo je da za totalni make up izgled Butlerova nije koristila maskaru – manekenke su kompletnu šminku iznele uz svoje prirodne trepavice. Na taj način usnama je data prilika da maksimalno dođu do izražaja. Obrve su bile prirodne, a na obrazima se našla isprana nijansa mak crvene boje rumenila.  Inače, trend “bare-face” ili “golo lice” i crvene usne sa dosta sjaja, osim na Chanel reviji, viđeni su i na modelima koji su predstavili Valentino kolekciju, što je dokaz su da će ovo biti ultimativni trend šminke za predstojeću sezonu. Savršena inspiracija lepote za početak proleća i leta.

chanel beaty look SS23

bare face look chanel

chanel Spring-Summer 2023 Haute Couture

Spring-Summer 2023 Haute Couture chanel make up

chanel make up ss23

 

Foto: CHANEL Beauty press