DOBRO DOŠLI NA FESTIVAL SIREVA BALKANA

VIII Balkan Cheese FestivalIzložba autohtonih sireva Balkana održaće se 13. i 14. oktobra u beogradskom Domu omladine, a zemlja gost je Holandija. Ovo će biti još jedna prilika da uživate u čarima autohtonih i originalnih sireva Balkana i da probate retke i neobične vrste sireva, ali i da uživate u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom.
Na festivalu će, na tri nivoa, biti izloženo oko 300 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Francuske Italije i Holandije, koja je ovoga puta pozvana kao zemlja gost.
Festival je tokom ova dva vikend-dana otvoren od 10 do 20 sati, a cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara. U cenu ulaznice uključena je degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača. Ulaznice će biti dostupne na biletarnici Eventima u Domu omladine Beograda.
Na festivalu će, izmežu ostalih, svoje proizvode izložiti “Mingle” koji pravi 100 odsto prirodne ekstra džemove, sa visokim procentom voća (70 odsto), po prvi put će se predstaviti fantastična italijanska vina “PortaItalia & Bianco e Rosso Srbija” koja savršeno “pasuju” uz sireve, “Kupres Milch” izložiće ukusne kupreške sireve, vrhunskog kvaliteta, a “Tartufi SR – Truffles” će nas i ovog puta upoznati sa svojim asortimanom fantastičnih tartufa koji odlično idu uz pojedine vrste sireva – recimo topljene. “Hladno cedjena ulja Stepanov” izložiće vrhunski koziji sir u hladno ceđenom suncokretovom ulju sa začinima, koziji sir u medu sa orasima i koziji sir sa začinima u bundevinom ulju, Emil Kenyeres, mali proizvođač iz Vojvodine, upoznaće nas sa svojim ukusnim kozjim sirevima!
Drugog dana izložbe, u nedelju 14. oktobra u 19 časova, biće proglašeni pobednički sirevi prema glasovima posetilaca.

Foto: facebook Balkan Cheese Festival