DOĐITE NA SKEJT TEKMU, MOŽDA SE KVALIFIKUJETE ZA OLIMPIJADU

Tradicionalno takmičenje i nesvakidašnja sportska manifestacija namenjena juniorima, najmlađim pripadnicima skejt zajednice, uzrasta od 7 do 18 godina – Skejt tekma, održaće se u subotu, 15. juna 2019. u terminu od 10 do 15 sati, u Skejt parku na Ušću.
– Iako je u prvoj deceniji ovog veka u Srbiji skejtbording, kao ekstremni sport, doživeo izvesno zasićenje među mlađim generacijama, pre svega zbog pojave velikog broja novih disciplina, u poslednjih nekoliko godina je zahvaljujući društvenim mrežama naglo povratio popularnost i još jednom dokazao da nikada neće izaći iz mode. Najbolji pokazatelj za to je podatak da je ova disciplina pre nekoliko godina zvanično uvrštena među olimpijske sportove, čime je dokazan i utemeljen uticaj skejtbordinga na globalnom nivou. Drugi razlog za vraćanje popularnosti skejtu jeste činjenica da je novim generacijama roditelja ovaj sport poznat od malih nogu i da su i sami odrastali uz kulturu koja ga je promovisala, tako da se mnogo lakše odlučuju da svojoj deci dozvole ovakvu vrstu aktivnosti, pre svega zbog činjenice da simbolizuje urbani način života. Veliku zaslugu u promociji skejtbordinga imaju i filmovi i reklame u kojima se skejt koristi da se određeni proizvodi i vrednosti približe mlađim ciljnim grupama – kaže Miloš Pavlović Paja, naš najpoznatiji skejter, organizator Skejt Tekme.
Važna informacija za sve takmičare je da od ovog takmičenja kreće bodovanje i odluka o učestvovanju na letnjoj Olimpijadi 2024. godine u Parizu.
Muziku na ovogodišnjoj “Skejt Tekmi” puštaće najpoznatiji domaći hop-hop disk džokej – DJ Munja.
Zainteresovani za Skejt Tekmu 2019 mogu se prijaviti na sajtu kobazz.com

Foto: press