DOMAĆI FILM „VIKEND SA ĆALETOM“ USKORO U BIOSKOPIMA

film-Vikend-sa-caletomReditelj Miroslav Momčilović, tvorac filmova Kad porastem biću Kengur, Sedam i po, Čekaj me ja sigurno neću doći, Smrt čoveka na Balkanu, Smrdljiva bajka, ima napravio je novi film Vikend sa ćaletom – tužna komedija o odnosu oca i sina.
Na veliko platno domaćih bioskopa od 29. oktobra stiže i prva domaća komedija, reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, ostvarenje u kome je Momčilović okupio istaknuta imena domaćeg glumišta: Nenada Jezdića, Baneta Vidakovića, Miodraga Mikija Krstovića, Borisa Milivojevića, Katarinu Radivojević, Svetlanu Cecu Bojković. Film donosi priču o paralelnim svetovima, o ocu i sinu različitih karaktera koji nakon godina razdvojenosti pokušavaju da uspostave prijateljski odnos u toku samo jednog vikenda. Uz Nenada Jezdića, koji tumači glavni lik, oca Kašiku, značajnu ulogu u filmu, sina Ognjena, imao je mladi glumac, dečak Vasa Vraneš.

 film-Vikend-sa-caletom

– Nenametljivo, voajerski, “iz ruke”, uvek u neposrednoj blizini glavnih aktera, s akcentom na detalje u kostimu i rekvizite koji su karakteristični za Kašikin svet, želim da pokažem odnos njih dvojice – sina, koji se tek sprema da zakorači u svet, i oca koji je na zalasku, u rezimiranju, turbulentog, naizgled luksuznog, a u osnovi turobnog, mučnog i dobroj meri promašenog života. Ali, niti on može da vrati život unazad, niti dečak može da ima drugog oca. To je taj otac i to je taj život, jedan jedini – istakao je reditelj Momčilović.
Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog “malih komplikacija” imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.
Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao “pravi beogradski šmeker” od malog sakrije svoju bolest…

Foto: press