EKSKLUZIVNO U BEOGRADU: PIET PARRA DIZAJNIRAO DVA MODELA NIKE PATIKA

Čuveni holandski vizuelni umetnik i dizajner Piet Para u saradnji sa Nike brendom dizajnirao je dva nova Nike modela patika – Air Max 1 i Zoom Spiridon, a limitiran broj njih biće dostupni u beogradskom Tike shopu, od subote, 21. jula. Parra je inače zaslužan za nekoliko najtraženijih Air Max 1 modela u istoriji, a prošla je skoro decenija otkako je lansiran poslednji model.  Piet Para se u Nike porodicu vraća osveženog duha, sa razrađenim idejama i mogućnostima koje su doprinele samom izgledu i dizajnu patike. I ova, najnovija priča počela je pitanjem: „Kako da uradim nešto što već nije urađeno?“ Dok su Air Max 1 i Zoom Spiridon zadržali dugo poznat Nike znak sa strane, F&F verzija Parra Air Max 1 modela dobila je oblake.
– Sećam se kako su ljudi ranije skidali znak sa patike – kaže Pier Parra koji je sada oslobodio taj deo da bi stavio oblake, koji u potpunosti vizuelno menjaju patiku.
Kao inspiraciju za ovu kolekciju, Parra je koristio nespojivo – netaknutu prirodu i metropolu. Savršena kombinacija boja odlično je uklopljena u nove modele patika, te budite jedinstveni i među prvima “prošetajte po oblacima”.

Foto: press