ESSENTIAL PARFUMS: NOVA LINIJA LUKSUZNIH MIRISA PO PRISTUPAČNOJ CENI

Posle 25 godina iskustva u parfemskoj industriji, buntovni i odlučni da obnovimo suštinu pravog parfema, osnovali smo Essential Parfums uz jednostavan pristup – kreirati unikatne luksuzne mirise po pristupačnoj ceni, priznaju osnivači brenda “Essential Parfums” koji od sada možete naći i unašoj Metropoliten parfimeriji.
Priča o jednostavnom pristupu počinje potragom za partnerima – parfimerima koji su birani među najboljim na svetu, kojima je omogućena kreativnu sloboda bez granica, izbor najboljih sastojaka iz održive proizvodnje, kad god je to bilo moguće. A zašto Essential? Zato što “essential” znači suštinsko, bez nevažnog, iz srca cveta ili biljke, apsolutno neophodno.
U fokusu “Essential Parfums” brenda je miris. Pakovanja su ekološka, a bočice jednostavne bez pretenzije da budu luksuzne. Politika brenda je da nema ni skupih reklamnih kampanja koje odvlače pažnju od suštine parfimerstva.
Osnivači smatraju da vrednost i kompleksnost prirodnih sastojaka čini njihove parfeme retkim u parfemskom svetu, ali utoliko pre je vredno truda odati počast svakoj pojedinačnoj noti u njima.
Jednostavnost je suština sofisticiranosti, zato su se radije odlučili za harmoniju nekolicine prirodnih sastojaka, umesto kakofonije sintetičkih.
Parfemski umetnici su suviše često zaboravljeni, ostavljeni da tiho rade iza kulisa, zasenjeni imenima velikih brendova, slavnih ličnosti i kreatora. Misija “Essential Parfums” brenda je da slavi umetnike koji stoje iza parfemskih kreacija jer – oni su njihove zvezde. “Essential Parfums” je počast njihovom talentu, strasti i kreativnosti jer svakom od njih traženo je da, kao i drugi umetnici, potpišu svoj rad na svakoj bočici.
Ovaj parfemski brend vodi računa o uticaju koji njihovi parfemi imaju na životnu sredinu. Papir za ambalažu ima FSC sertifikat koji promoviše praksu ekološki osvešćenosti, društvene odgovornosti i ekonomski održive upotrebe šuma. Proizvođač bočica priklanja se rešenjima koja smanjuju ekološki otisak, zamenjujući gasne električnim pećima, a parfimeri su fokusirani na prirodne materije iz održivih izvora koji, ne samo da stvaraju moćne mirise, nego i poštuju lokalne proizvođače i ekologiju.
– Verujemo da su vrhunski parfemi uz pristupačnu cenu ne samo mogući, nego i najbolji korak ka budućnosti. Izbacujući posrednike i tradicionalne modele promocije, u stanju smo da smanjimo troškove koji bi bili nauštrb kvaliteta naših parfema. Ove uštede prenosimo i na vas. Naš dizajn odražava naša uverenja: svaka elegantna staklena bočica usmerava svu vašu pažnju na dragocenu tečnost u njoj, sa jednostavnom etiketom na kojoj je ime parfema i potpis parfimera – navode osnivači “Essential Parfums” brenda.
Cena za 100 ml Edp je 8.695 din, a možete naći i Discovery set sa pet uzoraka (2ml) po ceni od 2. 270 dinara.

NICE BERGAMOTE
Senior parfimer Antoine Maisondieu
“Parfimerstvo je put stalnog učenja i otkrića. Ovaj parfem zasmilio sam kao odavanje počasti aristokratskoj lepoti kalabrijskog bergamota, a njegove vibracije sam uzdigao uz nekoliko latica ruže i jasmina, dragocenim drvenim notama i tonkom.” Osunčani zrak čistog prirodnog kalabrijskog bergamota ostavlja utisak svetlosti, protkan prirodnim cvetnim akordima ružinih latica, jasmina i ilanga-ilanga. Dragocene note kedra stvaraju toplu podlogu umekšanu tonkom.
Ilang-ilang potiče iz održive vrste ove biljke sa Komorskih ostrva, ekstrahovan je uz minimum uticaja na lokalni ekosistem i uz primenu programa obnavljanja stabala.
Zrna tonke dobijamo iz izvora koji podržavaju lokalne zajednice u Venecueli, uz ugovor o zaštiti okolne faune.

ROSE MAGNETIC
Senior parfimer Sophie Labbé
“Pre nego što počnem kreaciju parfema, uvek sebi ispričam priču o njemu. Potrebno mi je da ga pretočim u reči. Zamislila sam par ruža (esenciju i apsolut turske ruže) koji izražava svu višeznačnost i senzualnost ovog cveta, na podlozi od živahnih i zavodljivih nota mošusa.”
Najsenzualniji cvet otkriva sva svoja lica u ovoj kreaciji: razigrano, zavodljivo, ali i moderno. Kap gorkog grejpa i sveža pepermint nota pružaju kontrast raskošnoj ženstvenosti ruže. Slojevi ličija, prirodnog kedra, mošusa i vanile pojačavaju njen omamljujući šarm.
U srcu mirisa je kombinacija esencije i apsoluta tuske ruže, oba nose “For Life” sertifikat. Njihova proizvodnja je održiva i ima cilj da lokalnim zajednicama obezbedi stabilan izvor prihoda.

ORANGE X SANTAL
Senior parfimer Natalie Gracia-Cetto
“Zamislila sam svež ali senzualan parfem u kom se iskričave i sočne note gorke italijanske narandže poigravaju sa veličanstvenom, mekom i kremastom sandalovinom iz Australije. Alhemijski spoj lakoće i dubine, kontrast toretske strogosti i poezije.”
Blistava i razigrana, prirodna gorka narandža na sandalovini prenosi nas pravo na italijnsku obalu. Svetli narandžin sok presečen je aromom gorčine iz njene kore, upotpunjen bosiljkom. Svetle gornje note vezane su za podlogu od francuskog čempresa i australijske sandalovine.
Sandalovo ulje skupljaju aboridžinske Zapadne Australije, promovišući održivo snabdevanje ovim dragocenim sastojkom.

THE MUSC
Master parfimer Calice Becker
“Zamislila sam ovaj miris kao oblak utešnog mošusa. Slasni mošus pomešan je sa crvenim đumbirom i lavandom, u srcu mu je blještav cvetni buket, na mekim, drvenastim tonivima prefinjene sandalovine iz Australije. Volim da mirisu dodam dozu intrige, jer ništa ne privlači pažnju kao neki neočekivani ton.”
Svež, medast i topao u isto vreme, The Musc je suptilna mešavina opčinjavajućih esencija. Otvara se crvenim đumbirom iz Laosa i prirodnom francuskom lavandom.
Kremasta slast stiže od pčelinjeg voska dobijenog iz održivih izvora, uparena sa čistim notama mošusa “nirvanolide”. Australijska prirodna sandalovina dodaje mirisu tople, drvenaste tonove.
Zasađena pre 20 godina, australijska “album” sandalovina obezbeđuje aboridžinskim zajednicama zaštitu i održivu proizvodnju na njihovoj zemlji.

MON VETIVER
Senior parfimer Bruno Jovanović
“Koncept parfema je, pre svega, ideja koju redukujem u nekoliko jednostavnih definicija. Zamislio sam moderan, elegantan parfem izgrađen od vetivera i akorda džina, kao susret drvenastih i aromatičnih akcenata.”
Harizmatična i elegantna – ali i neočekivana kompozicija bazirana je na vetiveru sa Haitija. Neočekivan akord džina donosi svežinu meksičke limete i esenciju kleke. Akcenti prirodne lavande i lincure unose nove tonove, pojačane misterioznim dodirom kašmirskog drveta i prirodnog indonežanskog pačulija.
Okosnica mirisa je vetiver sa Haitija sa “For Life” sertifikatom, koji garantuje smanjen uticaj na prirodnu okolinu i podršku farmerima Haitija.

Foto: press