HIPERMODERNE I SENZUALNE PARFEMSKE KREACIJE COSTUME NATIONAL BRENDA

Otkakao je Ennio Capasa, bivši učenik Yohji Yamamoto, 1986. osnovao modni brend CoSTUME NATIONAL, koji je brzo postao novi trend italijanskog dizajna, definisan kao hipermoderna inovacija klasika, lansiranje kolekcije parfema bio je logičan i prirodni nastavak upotpunjavanja CoSTUME NATIONAL sveta. Od devet posebno senzualnih mirisa, svaki je unikatna i bezvremena kreacija sa prefinjenim i posebnim karakterom. Parfemi reinterpretiraju najplemenitije sastojke u parfemskom svetu – amber, rose, tuberose, ylang-ylang, patchouli, sandalwood, saffron, jasmine… a jednostavne i senzualne oblike bočica kreirao je Ennio Capasa lično. Scent Intense, prvi parfem kolekcije CoSTUME NATIONAL, stvorio je Ennio Capasa, zajedno sa perfimerom Laurent Bruyere. Trilogija nota jasno izražava jaku individualnost i ličnost. Miris je mističan, zavodljiv i neodoljiv. Prava esencija CoSTUME NATIONAL brenda. Amber dočarava bezvremenu i mističnu energiju, mother of pearl of hibiscus daje senzualne note celoj kreaciji mirisa, dok jasmine tea donosi dodir svežeg i modernog. Cene: 6.960 din/30ml, 9.840 din/50ml, 13.800 din/100ml.

Scent je kreirao parfumer Laurent Bruyere kako bi kroz neobičnu žensku mirisnu kompoziciju drvenastih nota predstavio elegantnu, senzualnu ženu punu samopouzdanja. Ovaj eau de parfum ima iste glavne note kao i Intense, ali u drugačijoj procentualnoj mešavini. Naglasak je stavljen na cvetu hibiskusa kako bi stvorio kontrast u mirisu: senzualan i ženski, sofisticiran, ali suptilan, moderan i bezvremen. Cene: 5.880 din/30ml, 8.640 din/50ml, 11.280 din/ 100ml.

Baš kada je brend slavio 21. godinu postojanja, dizajner i osnivač brenda Ennio Capasa, “bacio” je pogled u budućnost tumačeći novi način doživljaja luksuza, fokusiranog na jednostavnost. Tako je nastao parfem 21 – harmonija najčistijih elemenata spojenih u jedinstven i energičan karakter. Parfem 21 ima najjači i najenergičniji karakterkoji potiče od harmonije čistoće i duboke misterije. Iako bazu čini čisto, belo mleko i svetlost koju šire čisto beli cvetovi pomorandže, 21 spada u mnogo misterioznije kompozicije kakvim je čine note šafrana, kašmira, ambera i mošusa, sa akcentima bergamota, vanile, labdanum i kedra. Pakovanje je apsolutno besprekorno – čist, skladan profil bele bočice. Cene: 9.360 din/50ml. 12.840 din/100ml.

So Nude – “golo telo za mene je esencija zavođenja, i u isto vreme pravo „ti“. Bez barijera, nudizam”, govorio je Ennio Capasa. Stil koji sublimira minimalizam i bezvremeni šik pretočen je u parfem So Nude. Cvetno-začinsku kreaciju napravio je Dominique Ropion s ciljem da ovaj miris izrazi ličnost elegantne i samouverene žene, koja se ne plaši da bude to što jeste. So Nude parfem otvara se misterijom začinskih visokih nota cardamoma i cumina, obavijenih delikatnim nerolijem. U cvetnom srcu je ylang-ylang, gde se iznenada pojavljuju ruža i tuberosa, stvarajući očaravajuću, elegantnu i senzualnu kompoziciju. Toplu bazu čine note kedra, dok dubinu mirisa daju pačuli i sandalovina. Cene: 10.320 din/50ml, 13.800 din/100ml.

Foto: press, @costumenationalscents