IK Booka objavila dve književne poslastice za ovu jesen

URUGVAJKA ZAVOD ZA NAGAĐANJEZavod za nagađanje i Urugvajka najnovija su izdanja IK Booka koja spadaju u prave književne poslastice koje će vam ulepšati ove jesenje dane. Lepa vest je i da se oba romana tokom tradicionalne oktobarske jesenje akcije mogu nabaviti po promo ceni.

Zavod za nagađanje – urnebesno smešan roman

„Zavod za nagađanje“ Dženi Ofil na duhovit i beskompromisan način uvlači čitateljke i čitaoce u svoj svet lucidnog sumiranja bračnih i porodičnih (ne)jednačina. Ovo je priča koja odgvara na pitanja – kako preživeti brak, materinstvo, profesionalnu (ne)ostvarenost, približavanje zrelih godina i ponovo brak… Otkriva gde potražiti ono što se u međuvremenu negde izgubilo i kako pronaći snagu da se krene dalje, uprkos svemu?
Napisan jedinstvenim svedenim stilom, oštrouman i povremeno urnebesno smešan, ovo je roman kojem ćete se bezbroj puta vraćati. Jedna je od deset najboljih knjiga godine po književnoj kritici New York Timesa. Roman se trenutno prodaje po promotivnoj ceni od 594 dinara.

Urugvajka – priča o krizi srednjih godina

Druga knjiga stiže iz Argentine – intrigantni roman “Urugvajka” autora Pedra Mairala. Ovo je priča o krizi srednjih godina, o strahu od učmalosti i propuštenih šansi, o bekstvu iz stega bračne rutine, o izmaštanoj sreći, svojevrsni egzistencijalni triler koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Napisan u prvom licu, roman Urugvajka odiše snažnom intimnošću. Kao čitaoci, razapeti smo između želje da istrgnemo glavnog junaka iz destruktivnog ponašanja koje ugrožava budućnost njegove porodice, i saosećanja s njegovom potragom za srećom s devojkom koju jedva poznaje. Pedro Mairal je privukao pažnju kritike i čitalaca već svojim prvim romanom, a Urugvajkom, koja je nagrađena za najbolje delo na španskom jeziku 2017. godine, samo se potvrdio kao nezaobilazno ime savremene latinoameričke književnosti.
I ovu knjigu možete po promo ceni od 594 dinara kupiti u knjižari ili naručiti preko Booka sajta.

Knjige na sniženju

Tokom tradicionalne jesenje akcije i ovog oktobra u Bookastore knjižarama možete nabaviti naslove ove izdvačke kuće na sniženju od 30 odsto, knjige drugih izdavača snižene su za 20 odsto, a gift program za 10 odsto. Akcija traje do 31. oktobra, a sniženje se primenjuje na pune cene.

Foto: press