IZ GLAVNOG GRADA TEATRA I MUZIKE STIŽE NAM PARFEMSKI BREND ACQUA DI PARMA

Acqua di Parma, u svetu parfimerstva tretira se kao istorijski brend jer je prošle, 2016. godine proslavio 100 godina postojanja, a danas se može naći i kod nas. Već sto godina kuća Acqua di Parma posvećena je italijanskoj umetnosti pravljenja parfema najfinijim tehnikama ručne izrade, od retkih, esencijalnih ulja, najčistijih voskova, drveta i plemenitih metala, a velika pažnja posvećuje se i najsitnijim, završnim detaljima. Neprocenjivo nasleđe italijanske umetnosti i kulture i posvećenost motivisana bogatim nasleđem iz kojeg brend vuče svoje korene i odakle upija svoje vrednosti vidi se i u samom imenu, jer Acqua di Parma pokazuje blisku vezu koju uživa sa gradom u kojem je nastao. Parma. Glavni grad teatra i muzike, figurativne umetnosti i arhitekture – grad Giuseppe Verdija i Artura Toscaninija.

Vođen željom da otkrije svoj svet u mirisu, naslednik jedne od najstarijih porodica Parma – Baron Karlo Magnani, na početku dvadesetog veka angažovao je poznatog parfimeristu da mu stvori taj mirisni svet, i tako je, pre sto godina, rođen izuzetno svež i moderan miris – Colonia Acqua di Parma, prva istinski Italijanska kolonjska voda. Od tada, Acqua di Parma postaje sinonim za eleganciju i lepotu, a ujedno i deo baštine i istorije grada. Nepogrešiva žuta Parma, koja je karakterisala aristokratske kuće iz barokne ere postala je ikona Acqua di Parma proizvoda i označava njen zaštitni znak. Kraljevski štit postao je deo logotipa i podseća na grb Vojvoda iz Parme u vreme Marie Louise, vladarke koja je više nego bilo koji drugi, donela sjaj gradu negujući prosvećen duh i svet umetnosti i kulture. Sa svojim svežim i elegantnim mešavinama, Colonia je ostala nepromenjena čitav jedan vek. Holivudski glumci koje su veliki majstori italijanske kinematografije pozivali u goste otkrili su Colonia parfem u tradicionalnim krojačkim radnjama gde su odela šivena po meri prskana parfemom pre nego što su prodavana kupcu. Tradicija koja je povezala Colonia parfem sa krojačnicama napravila je od nje svakodnevno neophodni aksesoar. Njegova art deco bočica, sa svojom prepoznatljivim crnim zatvaračem od bakelita, postala je ikona.Acqua di Parma jedan je od vodećih igrača na luksuznom trištu i već više od 100 godina pravi seriju remek dela tradicionalnog italijanskog znanstva, a od 2001. godine deo je LVMH Grupe. Brend je osnovan 1916. godine sa Colonia klasikom, autentičnom ikonom, mirisom koji je inspirisao Acqua di Parma svet i njegove vrednosti zasnovane na italijanskom načinu života, strašću za lepotom, obraćanju pažnje sitnim detaljima i savremenim tumačenjem luksuza.

Tokom godina brend je proširio asortiman proizvoda, uvodio nove Colonie, Collezione Barbiere (proizvode i pribor za brijanje), Le Nobili (ženski mirisi inspirisani “najplemenitijim” cvecem italijanskih vrtova), Blu Mediterraneo i Blu Mediterraneo Italian Resort linija (mirisi i kozmetika inspirisane prirodnim i ekskluzivnim lokacijama na italijanskom Mediteranu), Home fragnace (mirisne sveće i sprejevi za kuću), Home kolekcija (proizvodi od frotira), Biznis i vikend kolekcija (kožna galanterija).

Parfeme brenda Acqua di Parma kod nas možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji.

Foto: press