PROLEĆNA KAMPANJA MODNE KUĆE VERSACE: VEZA IZMEĐU PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI

Kolekciju modne kuće Versace za proleće 2018. videli smo ove jeseni na reviji, u okviru Milanske nedelje mode. Bio je to spektakl koji je “zapalio” društvene mreže i  pokrio sve naslovne strane, a – ustvari revija je bila zamišljena kao poklon Donatele Versace njenom bratu Đaniju, ubijenom pre 20. godina. Za tu godišnjicu Donatela je okupila Đanijeve miljenice, supermodele – Naomi Kempbel, Sindi Kraford, Klaudiju Šifer, Helenu Kristensen, Karlu Bruni koje su pistom prošetale uz čuveni hit Džordža Majkla, kojim je i započeta njihova vrtoglava slava.

Donatela Versace, naslednica modne imperije, trenutno priprema kampanju za sezonu proleće/leto 2018. i u njoj se od Đanijevih devojaka pojavljuje jedino Naomi Kempbel kojoj će se u pridružiti Žizel Bundšen, Irina Šajk, Kristi Tarlington, Natalia Vodjanova, Rakel Cimerman, Điđi Hadid, dok će Sindi Kraford zameniti ćerka Kaja Gerber.

– Ova kampanja predstavlja vezu između prošlosti i sadašnjosti. Morate znati ko ste i odakle dolazite, kako biste izgradili svoju budućnost. A kada ste na čelu brenda sa toliko snažnim nasleđem kao ja sa mojim, možete ga samo prihvatiti – saopštila je Donatela u zvaničnoj izjavi nakon početka snimanja kampanje.
Fotografije za kampanju potpisuje Steven Meisel.

Foto: Steven Meisel