(MALIN+GOETZ) KOZMETIKA: BESTSELERI OD PRIRODNIH SASTOJAKA

Pre 14 godina Matthew Malin i Andrew Goetz otvorili su u njujorškom Čelziju svoju prodavnicu kozmetike u kojoj su lično dočekivali i upoznavali svakog kupca kome su nudili sasvim jednostavna rešenja – kozmetiku dovoljno efikasnu, ali i dovoljno nežnu za svaku kožu, nastalu mešavinom pouzdanih prirodnih sastojaka i naprednih tehnologija. Nazvali su je (MALIN+GOETZ). Za žene i za muškarce. 
Njihova dva buldoga, Bob i Džunior postali su komšijske (i internacionalne) zvezde, jer prolaznici nisu odoleli da fotografišu pse u izlogu radnje u kojoj su se prodavali proizvodi za negu lica u minimalstičkim belim pakovanjima. Prostor je imalo duh lokalne apoteke, ali su proizvodi ponudili luksuznu negu na bazi modernih interpretacija tradicionalnih farmaceutskih formula.
Koncept je ostao isti do danas – nega koja želi da pojednostavi dnevne rituale u osnovi ima višenamenske proizvode za čišćenje i hidrataciju koja vraća balans koži lica, tela i kosi. Tokom godina, čuvena pakovanja sa poznatim logom postala su poznata širom sveta.
Matthew Malin započeo je karijeru u kozmetičkom odeljenju njujorške luksuzne robne kuže Barneys, u timu za razvoj ekskluzivnih, niche brendova. Nakon toga, organizovao je i nadgledao svetsku distribuciju i prodaju brenda Kiehl’s. Nakon što je L’Oreal kupio Kiehl’s, prešao je u kuću Prada, u odeljenje za razvoj beauty proizvoda ove kuće i Helmut Lang parfema. Kao neko ko pati od ekcema i rozacee, počeo je da primećuje praznine u tržištu nege kože, i sa Endrjuom otpočeo razvoj bisnis plana za (MALIN+GOETZ).
Andrew Goetz je tokom 10 godina, koje su prethodile lansiranju vlastitog brenda, radio kao direktor marketinga za SAD za privatnu, porodičnu, švajcarsku dizajn kompaniju Vitra. Njegove dizajnerske veštine došle su do izražaja u (MALIN+GOETZ) prodavnicama koje su moderna interpretacija lokalne male apoteke, i u minimalističkim pakovanjima proizvoda koji će se kasnije naći i kao eksponat u Muzeju umetnosti San Fraciska.
U srcu proizvoda za čišćenje kože je tehnologija zasnovana na amino-kiselinama koja omogućava čišćenje i
hidriranje kože, bez narušavanja njenog zaštitnog sloja. Baza preparata za hidrataciju je tehnologija zasnovana na masnim kiselinama, koja omogućuje hidratantnu negu bez zapušavanja pora.

Kao i sve beauty linije i (MALIN+GOETZ) ima svoje bestselere.
Eucalyptus Deodorant – Prirodni dezodorans, bez aluminijuma i alkohola, namenjen je svim tipovima kože. Neutrališe neprijatne mirise i ne ostavlja fleke na odeći. Sadrži prirodni ekstrakt eukaliptusa sa antiseptičkim, antibakterijskim i antiinflamatornim svojstvima, kao i citronelil metil krotonat koji neutrališe neprijatan miris. Cena: 3.190 din.
Vitamin B5 Body Lotion – Losion za intenzivnu hidrataciju kože tela, sa vitaminom B5 i umirujućim ekstraktom bergamota, sadrži brzo upijajuće masne kiseline, pa na koži ne ostavlja masne tragove. Hidrira i balansira pH vrednost svih tipova kože. Baziran je na provitaminu B5 i ši buteru za ishranu i hidrataciju, glicerinu za čuvanje vlage i medu koji umiruje. Cena za 250ml: 4.665 din.
Cannabis Hand and Body wash – Bilo da ga koristite ispod tuša, ili za pranje ruku, ovaj gel pruža vam izuzetno aromatično iskustvo i pretvara rituale higijene u uživanje. Prirodni, blago penušavi gel nežno čisti kožu. Kombinacija amino-kiselina, koja je zaštitni znak ove kozmetike obezbeđuju laku hidrataciju bez masnog filma, održava balans vlage u koži sprečavajući njeno isušivanje. Koža ostaje meka, čista i lako namirisana toplim, začinjenim mirisom kanabisa koji je omiljen miris među ljubiteljima brenda. Cena za 250ml: 3.280 din. Kompletnu liniju za negu kože ovog brenda možete naći u beogradskoj Metropoliten parfimeriji.

Tekst: Ljilja Grujić