METROPOLIS REVISITED 1994: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA IVANA ŠIJAKA

Multimedijalni beogradski umetnik Ivan Šijak predstaviće svoje radove na izložbi fotografija Metropolis Revisited 1994.  Izložba se otvara u petak, 20. septembra 2019, u 19 sati, u prostoru Marsh Open Space (Cetinjska 15).
Projekat “Metropolis revisited” nastao je kao editorijal časopisa za vizuelnu kulturu New Moment, čije je redakcije bio član. Te, 1994. počinje rad na fotografijama u formi kolažiranja i uklapanja više fotografija u nove jedinstvene celine pomoću tek dostupnih digitalnih alata.
Izložba “Metropolis revisited 1994” nas vodi na početke digitalnog editovanja slike, a prilika je da se pogledaju radovi nastali u vremenu u kom je fotošop tek otkriven.
Ivan Šijak (1969) je multimedijalni umetnik iz Beograda. Profesor je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U Muzeju grada Beograda 2015. godine održao je samostalnu izložbu “Gray Matter”. Uz ovu prostornu instalaciju objavljena je i istoimena knjiga.
Dobitnik je Gran Prix i nagrade publike za rad ““Pronađi uljeza ili kratak vodič za rešavanje misterioznih slučajeva” (uz priručnik sa video prikazom) za zajednički projekat sa Nevenom Hadži Jovančić na bijenalu Nadežda Petrović 2012. Reditelj je video opera “Man who mistook his wife for a hat” Michael Nymana.
Izložba ”Metropolis Revisited 1994” Ivana Šijaka u Marsh Open Spaceu traje do 1. decembra 2019.

 

Foto: press