MODERNA ŽENA VICTORIA BECKHAM PRIPREMILA JE LINIJU ZA ŽENU ISTU KAO ONA

Još dok nije postala ovo što danas jeste za Viktoriju Bekam napisala sam pre par godina, u jednom magazinskom tekstu, da je žena koja je napravila “Bekam imperiju”. Ona, a ne njen mnogo čuveniji suprug, čije prezime nosi. Ona je uspela da očuva porodicu, ona je izrodila četvoro dece, ona je napravila, verovatno i sebi iznenađujuće uspešan, izlet u modni svet i postala odlična modna dizajnerka i vlasnica sve cenjenije luksuzne modne kuće. Koga uopšte briga što ne zna da peva! I baš me briga dal se smeje ili ne, dal se pumpa ili.. .nekako, ona može. Tako da, gđo Bekam, svaka čast!
Viktorija nam je za jesen 2019. pripremila odličnu kolekciju – Victoria Beckham Fall 2019 Ready To Wear i na zvala je “an A-Z of a woman’s life – Ona je dama, ali nije ladylike. Ona je ispravna, ali ne i primarna”.
Predstavljena u vreme sve mračnije političke pozadine, na globalnom nivou, Viktorija nam je ponudila boje. Koliko uopšte dizajneri računaju na psihološki efekat boja na nas, nas potrošače. Prva kreacija koja je otvorila reviju – bela suknja i sako sa printom “prozorskih okna” iskombinovanih sa živopisno crvenom košuljom i leopard čizmama, izazvala je odmah “popravak” raspoloženja među publikom.
Otkad se vratila iz SAD, da se predstavi na domaćem terenu u Londonu, sve je postalo drugačije, pristupačnije. Viktorija sastavlja laskave oblike i kombinacije boja koje je ubedljivo lako nositi – i još ubedljivije ako ih i sama nosi, jer ona je u fokusu miliona žena i devojaka, kako u medijima, tako i na društvenim mrežama.
Sjaj sedamdesetih video se većim delom kolekcije te otuda buržoaski printovi lanaca, suknje su “olovka” kroja, fini džemperi skrojeni uz telo, pantalone visokog struka, oštre ivice kragni…
Jednostavno, ovo je kolekcija moderne žene za moderne žene. I to nas veseli.
Jedino što ne znam ni kad bih, ni šta bih sa ovim predivnim čizmandalama (čizme+sandale)…

Foto: https://www.vogue.com