SPAJAJTE MODERNO I NOSTALGIČNO, U NEKOLIKO SLOJEVA

Dizajn inspirisan modnom pistom, ali i arhitekturom, primetićete u Lelet NY njujorškom luksuznom i modernom brendu dodataka za kosu. Lelet NY detalji za kosu “deluju zajedno”, spajaju ženstveno i žestoko, moderno sa nostalgičnim…stvarajući tako aksesoar za kosu koji odgovara dihotomiji svake žene, svakoj ličnosti koju jedna žena nosi u sebi.
Lelet NY nakit za kosu izrađuje se ručno, u njujorškom ateljeu, s ciljem da se dobije najkvalitetniji proizvod. Za ukrase se koriste Swarovski kristali, ali i materijal koji se može nabaviti u okruženju, zatim od detalja od srebra i zlata, poludragog kamenja, kože, svile i bilo kojeg drugog fenomenalnog, luksuznog materijala do kojeg se može doći.
Glavna dizajnerka dodataka za kosu je Sara Bieler Sasson iz Njujorka. Sara je u mladosti počela da dizajnira, slikala je i studirala likovnu umetnost, a stekla je i diplomu iz arhitekture na Parsons School of Design. Nakon što je napustila oblast arhitekture, Sara je počela da dizajnira sitnice za kosu, za svoju ćerku Ayelet, i tako se rodio brend Lelet NY. Sara je ubrzo počela da dizajnira ukrase za kosu i za odrasle – rajfove, šnale, ukosnice… a njena klijentela ubrzo su postali Anne Hathaway, Diane Kruger, Jennifer Garner, Olivia Palermo, Cara Delevingne, Saoirse Rona, Amandla Stenberg i drugi.
Specifičnost Sarinog rada, osim odličnog i efektnog dizajna, ogleda se i u višeslojnosti – nošenju više ukrasa odjednom. Slojevitost pažljivo gradi polazeći od najfinijih, sofisticiranih detalja, do onih upadljivih, krupnih komada aksesoara za kosu. Po njenoj zamisli, nosite ih po nekoliko odjednom – dva, tri rajfa zajedno, rajfove i ukosnice zajedno, šnale i ukosnice…

Foto: Instagram @leletny