NAJLEPŠE PLAŽE U EVROPI NALAZE SE U GRČKOJ, NA OVIH TOP 15 DESTINACIJA

Gde ćemo i šta ćemo ovog “korona leta 2020” koliko vidim – još uvek mnogi ne znaju. Ali, ono što svi znamo je da Grčka ima najlepše plaže u Evropi. Koliko god da više volite neke druge destinacije, ova činjenica je neosporna, posebno ako se uzme u obzir da ova sunčana zemlja na jugu Evrope izlazi na dva mora i ima mnoštvo prelepih ostrva. Grčka je omiljena letnja destinacija naših ljudi, što zbog blizine, što zbog pristupačnih cena, ali i zbog peščanog letnjeg ambijenta koji se ne može pronaći baš u svakoj primorskoj zemlji. Pravi užitak na obalama Grčke doživećete u periodu od maja do ranog oktobra. Vreme je sunčano, pravo letnje, a voda topla za kupanje.
Od ostrva sa najlepšim plažama izdvajaju se Krit, Naksos, Paros, Ios, Milos, Mikonos i Rodos, a titulu najlepše plaže u Grčkoj nosi Elafonissi Beach na Kritu. Za porodično uživanje na suncu sve preporuke idu na račun plaže St. Georges Beach na Naksosu, Plaka Beach na istom ostrvu jedna je od najmirnijih i plaža sa najmanje gužve, dok je za “pratijanje” tokom dana i noći najbolja Paradise Beach na Mikonosu. Na kopnenom delu zemlju najlepše plaže nalaze se u regiji Halkidiki.
Da li će i koliko ovo leto ličiti na prethodna, još uvek niko sa sigurnošću ne zna, jer svetska pandemija koronavirusa mnogima je promenila prioritete, pogled na život ali i poslovnu politiku. Pa, ukoliko i ovog leta izbor padne na Grčku, evo malog vodiča na kojim plažama se najbolje “pune baterije”. Mytros Beach, Kefalonia – Foto@lumi3012

Farago Beach, Paros  Foto@ledart

Kamares Beach, Sifnos  Foto@jevelyn_photos

Matala Beach, Crete  Foto@die_tivvi

Elafonissi Beach, Crete  Foto@ornulfb

Plaka Beach, Naxos  Foto@daniela2chic

Ornos Beach, Mykonos  Foto@alessia_helle

Shipwreck Beach, Zakyntos  Foto@joinseeker

Vai Beach, Crete  Foto@ludmila.b.photos

St Paul Beach, Mykonos   Foto@adam_sarota

Sarakiniko Beach, Milos  Foto@katerinakatopis

Paleokastritsa Beach, Corfu   Foto@eleni_strav

Milotopas Beach, Ios   Foto@iospalace

Koukounaries Beach, Skiathos  Foto@apollosverige

Stafylo Beach, Skopelos     Foto@skopelos_island

 

Foto: Instagram