ESCENTRIC MOLECULE 05: Podsetite se kako miriše MEDITERANSKO OSTRVO

Kako bi leto 2020. obeležio na poseban način parfemaski brend Escentric Molecules kreirao je nove mirisne kompozicije – Escentric 05 i Molecule 05.


Molecule 05, čiji je osnovni i jedini sastojak cashmeran, je suv, blistav, topao i drvenast, sa neočekivanim dodirom borove smole. To mi je dalo ideju za stvaranje drugačijeg letnjeg mirisa za Escentric 05. Želeo sam da ukažem na to kakav je osećaj biti uz more, ali ne koristeći uobičajene morske note, koje smatram previše veštačkim. Umesto toga, želeo sam da stvorim iskustvo boravka na mediteranskom ostrvu, poput onog na kome sam proveo mnoga leta – objašnjava parfimer Geza Schoen.

Gornja nota Escentric 05 je vrlo jednostavna – bergamot kompoziciju čini veoma laganom, a pomorandža joj dodaje emotivan ton, vedar i srećan… dočarava zasade pomorandži mediteranskih ostrva. Tu su i lovor i ruzmarin, kao tipične mediteranske biljke sa začinskom svežinom, smreka daje herbalne tonove, a čempres suvu i oštru drvenastu notu. Drydown sadrži dva klasična mediteranska sastojka, cistus labdanum i mastiku (smolu mediteranskog stabla čistog, oštrog mirisa tek isečenih grana).
– Cistus je biljka koja raste svuda po Mediteranu. Ima slatki, kožni, balzamični kvalitet koji volim. I naravno, ima oko 15% kašmerana koji tom mirisu daje borovu toplinu. Takođe tu je i smokva, sa mirisom lišća i ploda. Smokva je morala da bude tu, kao jedan od simbola Mediterana, jer njen miris podseća na mirnoću i bezbrižnost leta provedenog uz more – naglašava Geza Schoen.
Escentric Molecules 05 parfem možete naći u beogradskoj L’Atelier parfimeriji po ceni od 16.180 din/100ml.

Foto: press