Simone Rocha dizajnira novu kolekciju za brend H&M

 

H&M nastavlja dugu tradiciju saradnje sa priznatim dizajnerima i sa ponosom najavljuje svoju sledeću saradnju irskom dizajnerkom Simone Rocha. Simone Rocha x H&M kolekcija sastojaće se od ženske, muške i dečje kolekcije i ovo je prvi put da Rocha radi kolekciju za celu porodicu. Svaka od ovih kategorija sadrži kompletnu garderobu – za posebne prilike, kao što su haljine od tila i odela, pletivo, košulje, mantile, majice za svaki dan, modne dodatke poput poznatog Rocha nakita i obuće sa biserima.

Simone Rocha je prvi irski dizajner koji sarađuje sa H&M. Ova kolekcija, kao i ceo njen opus, slavi njeno lično, inter-etničko nasleđe, izvor nepresušne inspiracije koja je definisala rast njenog brenda, od tradicije i zanata Hong Konga do najvećih umetničkih dela. Kolekcija Simone Rocha x H&M prepuna je različitih silueta, materijala, ukrasa i uticaja koji su definisali dizajnerkin svet, nudeći preokret stvarima sa njenim potpisom i odajući počast ključnim kolekcijama koje su obeležile priču o njenom brendu. Vidimo uticaj epohe Tjudorovih, divljeg cveća, portreta i fotografija, lutki i igračaka. Tu su tartan, perle, cvetovi, ružičaste, crvene i tkanine po meri, napravljene u njenoj modnoj kući specijalno za potrebe ove saradnje. Pri kreiranju kolekcije, Rocha je provela vreme razmišljajući o arhivi svog rada, kombinujući svoje prošle kolekcije i pažljivo prerađujući favorite u dinamične nove komade koji su pogodni za današnje vreme.

Voljeni, čuvani i komadi nošeni iznova i iznova

Kolekcija, koja će biti dostupna od 11. marta, ujedno obeležava i deceniju rada modne kuće Simone Rocha, što je veliki uspeh za nezavisnog dizajnera sa sedištem u Londonu. Rocha je priznata zbog snage svoje vizije, postojanosti koja se ogleda u svakom novom komadu, čime omogućava onima koji nose njene stvari da ih kombinuju tokom različitih sezona. I ova kolekcija je napravljena sa sličnom željom, da stvori vredne komade koji će biti voljeni, čuvani i nošeni iznova i iznova. Ujedno, kolekcija predstavlja poziv za sve da zakorače u svet dizajna Simone Rocha.

I sam deo liste dizajnerskih saradnji

– Izuzetno sam uzbuđena zbog saradnje sa H&M na ovoj specijalnoj kolekciji. To je u čast mog brenda i uticaja koji su me oblikovali. I kao dizajnerka i kao kupac, oduvek sam bila veliki ljubitelj H&M dizajnerskih saradnji – Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons, ta neverovatna lista čiji sam sada i ja deo – rekla je Simone Rocha. S druge strane, iz kuće H&M poručuju da je Rocha bila je dugo na H&M listi želja. Ova saradnja omogućiće novoj publici da poseduju jedan specijalan deo dizajnerske istorije.

– Svi mi u H&M bili smo toliko nadahnuti što radimo sa dizajnerkom koja provodi dosta vremena razmišljajući o savremenoj ženstvenosti, i generalno o ženstvenosti i koja je toliko posvećena i izvrsna i u zanatskom i u dizajnerskom stvaralaštvu, od procesa pravljenja specijalnih materijala do usavršavanja silueta, oblika i ukrasa. Svaki komad iz ove kolekcije je jedinstven, specijalan i rezultat je višegodišnjeg rada i pedantnog istraživanja – istakla je Ann Sofie Johansson iz H&M.