POČINJE FESTIVAL “DANI DANILA LAZOVIĆA”

Šesti po redu festival Dani Danila Lazovića održaće se od 31. oktobra do 3. novembra 2018. u Priboju, a s obzirom na to da za ovog velikog glumca kažu da je bio poput najiskrenijeg prijatelja i uz svakog mladog početnika, festival je posvećen mladima. Zato je za ovogodišnji slogan izabran „Poezija. Mladi. Pozorište“.

Festival otvara izložba „Zavičaj Danilu“ a nakon toga će publika biti u prilici da uživa u programu „Mladi glumci Danilu u čast“ u kome će učestvovati: Katarina Žutić, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Žarko Stepanov, Vladimir Kovačević, Đorđe Kreća, Suzana Lukić, Milica Janketić, Dunja Stojanović, Saša Đurašević, Mihailo Laptošević i Milorad Damjanović.
Drugog dana u Priboj stižu ansambl pozorišta “Puž” sa predstavom „Brankova gusarijada“ kao i glumci Beogradskog dramskog pozorišta koji će izvesti komediju „Ne igraj na Engleze“ u režiji Staše Koprivice, a po tekstu Vladimira Đurđevića .
Trećeg dana festivala na programu su “Кrugovi nade“ i predstava „Jazavac pred sudom“ pozorišta Prkos, u režiji Mihaila Laptoševića. Istog dana na programu je i predstava „Ne oklevaj! Improvizuj! autora Srđana J. Karanovića u kojoj igraju glumci mlađe generacije: Brankica Sebastijanović, Ivana Dudić, Jelisaveta Karadžić, Stefan Radonjić, Dušan Matejić, Anita Stojadinović i dr.
Svake godine, poslednjeg dana festivala najbolji među studentima, iz zemlje i regiona, koji se takmiče u govorenju poezije, zasluženo dobija nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčanu nagradu. Tokom ove večeri, publici će se predstaviti i glumci Radmila Živković i Slobodan Stefanović, kao muzički gost.

Foto: press