PRIDRUŽITE SE I VI: PRUŽITE KORAK ZA NOVU RODITELJSKU KUĆU

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, dvoje najboljih prijatelja, krenuće u četvrtak, 19. septembra, na drugu po redu humanitarnu pešačku turu od Niša do Beograda, dugu 256 km. Cilj ove akcije poznate pod imenom Pruži korak! je prikupljanje sredstava za izgradnju nove roditeljke kuće u Beogradu koju gradi NURDOR.
Tamara i Bogdan na put kreću 19. septembra, u 9 sati, ispred Dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Dečje bolnice KC u Nišu, a stajališta za odmor i spavanje predviđena su u sedam mesta u Srbiji, u koja Tamara i Bogdan stižu u popodnevnim satima: Aleksinac (19.09) – Pojate (20.09) – Jagodina (21.09) – Svilajnac (22.09) – Smederevska Palanka (23.09) – Mladenovac (24.09) – Ripanj (25.09).
Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan “Marš solidarnosti” kroz Beograd, od SC Banjica u 15 sati, a završiće se u parku Milutina Milankovića, ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje.
Podršku ovoj akciji možete pružiti tako što ćete na mobilnom telefonu instalirati aplikaciju “Pruži korak” koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu novca koju na taj način budete prikupili NURDOR-u će, u vaše ime, donirati kompanije iz Srbije. Svaki korak koji prepešačite društveno odgovorne kompanije će unovčiti i uplatiti kao donaciju NURDOR-u.
Kao i uvek, NURDOR humanitarni SMS broj 1150 ostaje aktivan i na njega možete slati poruke sa sadržajem 1, a cena sms je 100 dinara. Možete pomoći i uplatom na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak.
– Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u dobro delo. Prethodna akcija „Pruži korak“ pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa 3 miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom – poručuju Tamara i Bogdan.
Priključite se i vi – instalirajte aplikaciju, pošaljite SMS na 1150 i pomozite da zajedno sagradimo novu Roditeljsku kuću za decu iz cele Srbije koja se leče u Beogradu. Svi zajedno za bolje uslove lečenja najhrabrijih mališana u Srbiji!
Foto: press