SALSA SPEKTAKL UZ LATINO ZVUKE SPREMA VAM HAVANA D’PRIMERA BEND

Najbolji kubanski salsa sastav nove generacije Havana D’Primera i lider i glavni tekstopisac Aleksander Abreu, nastupiće u sredu, 24. jula 2019, u Barutani Dom omladine Beograda. Za sve ljubitelje latino zvuka spektakl priprema Alexander Abreu, višestruko nagrađivani džez trubač koga zovu i “bog vetra”. Svoju karijeru gradio je spajajući salsu, džez, fank i afro-kuban, a njegov orkestar “Havana D’Primera” čine neki od trenutno najboljih i najuticajnijih muzičara čiji rad prate milioni ljudi širom sveta. Do sada su održali više stotina međunarodnih koncerata, na svih pet kontinenata, a redovno nastupaju u Njujorku, Parizu, Rimu, Tokiju, Los Anđelosu, Buenos Airesu, Montevideu. Puneći koncertne dvorane i dižući publiku na noge, svojim pesmama na najbolji način predstavljaju kako se danas pozicionirala kubanska muzika posle svetskog uspeha generacije starih velemajstora sa kompilacije Buena Vista.
Dobitnici su nagrade „Cubadiscos Grand Prize“ (za 2015, 2016. i 2017 godinu), najvećeg priznanja za umetnički rad popularnih muzičkih orkestara na Kubi, kao i nosioci “Latin Grammy” nominacije u kategoriji najboljeg salsa albuma 2018, za njihov najnoviji album “Cantor del Pueblo”.
Pred njihov nastup u beogradskoj Barutani nastupiće Igor Vince i njegov sastav “Drum, Brass, And Keys”.
– Alexander Abreu i “Havana D’Primera” prava su muzička senzacija sa Kube. Ogromna je privilegija videti i čuti takav orkestar u Beogradu. Pored svega što ih izdvaja, posebno mi je zanimljiv njihov jedinstven spoj salse, fanka i džeza. Imaju neviđen muzički šarm. I zaista nam je čast da našim nastupom otvorimo tu koncertnu noć. To su trenuci koji će se zauvek pamtiti – poručio je Igor Vince.
Vrata Barutane otvaraju se u 20 časova, a koncert počinje u 21 čas. Ulaznice su u prodaji preko Ticket Vision prodajne mreže, po ceni od 1.500 dinara.

Foto: press