TRODNEVNI FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN ODRŽAĆE SE U KOMBANK DVORANI

Tradicionalni Fancuski filmski karavan po prvi put će od 19. do 21. juna biti održan u Kombank dvorani, a povodom obeležavanja stogodišnjice od kraja Velikog rata (Prvog svetskog rata), Francuski karavan otvoriće film Čuvarke, francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa. Film „Čuvarke“ premijerno će biti prikazan 19. juna, u 18 sati, a premijeru filma uveličaće ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni i njegovi gosti. Na redovnom bioskopskom repertoaru Kombank dvorane film će se naći od 21. juna.

Film “Čuvarke” je intimna drama koja istražuje živote žena koje su ostale same da čuvaju porodične farme tokom Prvog svetskog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj epohi, a ovaj izuzetan film je priča o njima. Godina 1915. Muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da sluša. Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin. Ali, kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu, i da plati cenu.
Glavne uloge u filmu tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.
U okviru Francuskog karavana u Kombank dvorani biće prikazani i filmovi Kapetan Konan, Istočni front, zaboravljeni front 1915 – 1919, kao i film Život i nešto drugo, u čijem je središtu takođe ratna tematika.

Foto: press