Decembarska lektira: 3 nova dela izdavačke kuće BOOKA

booka izdanja za decemabr 2020Podsećajući nas da je čitanje dobrih knjiga apsolutno nasušna potreba i inače, a posebno sada, ovog decmbra 2020, izdavačka kuća BOOKA javlja da je objavila nekoliko knjiga. Među njima su knjiga “Sandale” Bekima Sejranovića, spisateljski tandem David Albahari Mirjana Ognjanović, uz podršku sjajnog slikara Slavka Krunića “odgovoran” je za književnu poslasticu pod nazivom “Lažne bajke”, a pred nama je i knjiga još jednog pisca čije novo delo smo dugo čekali je sada pred nama – “U jesen” Karla Uvea Knausgora.

Razmišljanja o odrastanju i životu

“Sandale” Bekima Sejranovića poslednja je karika u lancu njegovih nezaboravnih dela, zbirka krajnje intimnih priča koja funkcioniše kao labavo povezan roman. Sejranović nam u “Sandalama” daje introspektivni uvid u svoja razmišljanja o odrastanju i životu, i čini to cinično i oporo, a opet veoma dirljivo, iznoseći nam bez ustručavanja detalje iz svog života.
Kako odmičemo kroz roman, tako sve bolje i intimnije upoznajemo bezimenog junaka, buntovnika koji zapravo ne čini ništa da bilo šta promeni, lutalicu koja beži, putuje po svetu, traži ljubav a nikad se ne zaljubi, koji voli život i, što je najvažnije, samoironičan je i samokritičan. Promo cena: 792 dinara u Bookastore knjižarama i na sajtu.

Bajke su skitalačke i transformativne

Briljantni spisateljski tandem David Albahari Mirjana Ognjanović, uz podršku sjajnog slikara Slavka Krunića “odgovoran” je za književnu poslasticu pod nazivom “Lažne bajke”. David, Mimi i Slavko se drže objašnjenja da je priroda bajki skitalačka i transformativna – ne samo da bajke putuju kroz vreme i prevaljuju kontinente, prožimajući sve društvene slojeve, one takođe neprestano preobražavaju slušaoce u naratore i obratno. Lagane, ali nipošto banalne, neočekivanih obrta i poetski duhovite, “Lažne bajke” će i vas uveriti da priče nemaju kraj, te da imaju beskonačno mnogo verzija. Promo cena: 891 dinar.

Pisma nerođenom detetu

“U jesen” je prvi od četiri toma lične enciklopedije bliskog sveta koju otac piše svom nerođenom detetu i novo veliko književno dostignuće Karla Uvea Knausgora. Nešto što je mogao da napiše samo istinski literarni majstor koji je nakon kompletiranja mitskog serijala “Moja borba” sada poželo da se okuša u novom formatu i očekivano – rezultat je novo remek-delo. Promo cena: 891 dinar.

Akcija “3 za 990”

U Bookastore knjižarama u toku je akcija “3 knjige za 990 dinara” sa čak 20 sjajnih naslova autorki i autora kao što su Mišel Uelbek, Dubravka Ugrešić, Raj Loriga, Ben Lerner i mnogi drugi velikani savremene književnosti. Akcija važi i u knjižarama i na sajtu.