FLORIS NEROLI VOYAGE: NOVI PARFEM KOJI JE OBJEDINIO SVE MIRISE MORSKE RIVIJERE

 

S namerom da u njoj prodaje parfeme, sapune i proizvode za brijanje, osnivač parfemskog brenda Floris Juan Famenias Floris i njegova supruga Elizabeth 1730. godine otvaraju prodavnicu/berbernicu u elegantnoj četvrti Londona, u ulici 89 Jermyn Street, gde se i danas nalazi, a u kojoj je kao poslednji novitet u 2019. stigao Floris parfem Neroli Voyage.
Pripada Citrus Marin mirisnoj porodici, a inspiracija za ovu parfemsku kreaciju dolazi s juga Francuske. Neroli Voyage kreiran je da miriše baš kao spoj svih mirisa koje prate jedno putovanje koje počinje s juga Francuske, iz Antiba, aromom prelepih mirisnih stabala i cvetova pomorandže. Zatim bi se u tu bočicu dodali mirisni akordi toplih, sunčanih jutara na francuskoj rivijeri i na obali Ligurijskog mora, zatim mirisi ostrva Korzike i sve one divne mirisne note italijanskog gradića Positana.


Neroli Voyage je niche, cvetno-drvenasto-mošusni miris kojim dominiraju note belog cveća, citrusa, mora, drvenastih i aromatičnih akorda. U gornje note spadaju neroli, limun i morske arome, u srednjim su đumbir, komorač, jasmin i neroli, dok bazu čine hrast, amber i mošus.
Penušav je, svež, živahan, postojan i iako aromatičan nije težak, već pravi letnji miris. Romantičan je i uniseks, i za žene i za muškarce. Prve asocijacije koje izaziva ovaj parfem bile bi korpa citrusa, borova šuma na obali mora, sveža, sunčana morska jutra ili večeri…
Kao parfemski niche brend osnovan 1730. godine Floris je trenutno najstarija nezavisna parfemska kuća u vlasništvu jedne porodice. Prva i glavna prodavnica i dan danas ostala je na istoj adresi, 89 Jermyn Street, a istorijsko nasleđe čuva se i posle više od dva veka – u njoj ćete naći originalni ormarić od mahagonija, kupljen na Velikoj izložbi 1851. i mnoštvo predmeta koji su pravi muzejski artefakti, nasleđivani s generacije na generaciju.
Brend Floris jedini je imenovani parfimer britanske kraljice Elizabete i poseduje “Royal Warrant”, pečat koji označava da brend snabdeva kraljevsku porodicu i da nudi vrhunsku uslugu i kvalitet u datoj kategoriji. Kompaniji je dozvoljeno i da prikaže kraljevski grb u svojim prostorijama. Floris trenutno ima dva kraljevska pečata, kraljice Elizabete II i princa od Velsa i oni su garancija kupcima da su proizvodi vrhunskog kvaliteta.
Da bi se dobio pečat Princa od Velsa, važno je bilo ispoštovati politiku zaštite životne sredine, tako da je učinak kompanije po tom pitanju strogo ispitan. Kraljevska garancija izdaje se dobitniku granta u ime kompanije a to je danas gospodin John Bodenham Floris. Samo tri člana kraljevske porodice mogu dati kraljevski grant – Kraljica Elizabeta II, Vojvoda od Edinburga i Princ Čarls, odnosno princ od Velsa.
Pored kraljevske garancije, Floris je sve ove godine zadržao i vernost mnogih poznatih ličnosti. Između ostalih, Floris parfeme koristili su i danas koriste: ser Vinston Čerčil, Dejvid Bouvi, Majkl Kejn, Benedikt Kamberbač, Merilin Monro, Kejl Midlton i mnogi drugi.


Floris se ponosi time što svojim klijentima, kroz svoje proizvode i usluge, nudi zanatstvo i stručnost, beskompromisan kvalitet, ljubav prema detaljima, poštovanje i visoku posvećenost u svemu što rade. “Floris in-house” parfimeri komponuju jedinstvene i bezvremenske kreacije, koje prvo prolaze kontrolu Edvarda Bodenhama, vlasnika devete generacije porodice Floris. Edvard i njegov tim mogu se naći na poznatoj adresi, u parfimeriji gde su kreirani svi Floris mirisi od 1730. godine. “Floris in-house” parfimeri takođe nude i uslugu izrade parfema po ličnoj narudžbini, kao i mogućnost ponovne izrade parfema iz “Knjige istorijskih mirisa” koji više nisu u kataloškoj ponudi.
Floris portfolio objedinjuje klasične mirise sa pažljivo razvijenim novim proizvodima. Spektar proizvoda obuhvata mirise, kolekciju za negu tela, kolekciju za negu posle brijanja i mirise za kuću.Mirisi su podeljeni u dve kolekcije:
Private Collection je najprestižnija kolekcija i inspirisana je ljudima, mestima, sadašnjim i prošlim događajima. Floris tim pažljivo bira najkvalitetnije sastojke nabavljene širom sveta, pažljivo ih kombinuje da bi izrazio priču koja stoji iza kreacije na najbolji mogući način.
Signature collection for Him je kolekcija namenjena muškarcima, odražava plemenitu eleganciju i nekonvencionalni duh Londona.
Signature Collection for Her je linija bezvremenih mirisa za žene, koji ne slede modu već srce, i koji pričaju priče inspirisane dragim mestima i ličnostima.
Floris parfeme u Beogradu možete naći u L’Atelier parfimeriji, Kralja Petra 67.
Cene:
Floris toaletne vode – 14.112 din.
Floris Eau de Parfum – 22.320 din/100ml.

Foto: press