MEGHAN MARKLE POSTALA PRVI GOST-UREDNIK BRITANSKOG MAGAZINA VOGUE

Foto: Peter Lindbergh/ @sussexroyal/ PA/ Getty

Septembarsko izdanje modnih magazina najveći je i najvažniji broj u godini, posebno za modnu bibliju kakav je Vogue, a prvi put u 103 godine dugoj istoriji ovog časopisa, Vogue je dobio i prvog gosta-urednika – vojvotkinju od Sussexa i bivšu glumicu Meghan Markle. Projekat saradnje započeo je pre sedam meseci sa Edwardom Enninfulom, glavnim urednikom britanskog izdanja magazina Vogue.
– Razgovarali smo o svim temama i aspektima kako bi se najčitanije modno izdanje fikusiralo na vrednosti, uzroke i uticaj ljudi u svetu – navela je vojvotkinja Meghan Markle u pisanoj izjavi, nadajući se da će i čitaoci biti inspirisani odabranim temama koje će se čitati u septembarskom izdanju.
Vojvotkinja od Sussexa, kao gost-urednik pokazala je veliku strast prema brojnim ženskim, ali i globalno važnim temama, te je u goste pozvala najpoznatiju svetsku tinejdžerku Gretu Thunberg iz Švedske, mladu aktivistkinju koja ukazuje na opasnost klimatskih promena, kao i britansku glumicu Jameelu Jamil koja je uporna u borbi za zaštitu mentalnog zdravlja, a poziv da je ugosti poslala je i premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardeni.
Septembarsko izdanje magazina Vogue na naslovnoj strani predstavlja 15 žena čije su priče objedinjene naslovom “Forces For Change”.
– Ovo specijalno izdanje sadrži priče o inovativnim ljudima, ujedinjenim svojom neustrašivošću u razbijanju barijera – navedeno je u saopštenju za javnost Buckinghamske palate.
Meghan Markle radila je na ovom projektu proteklih sedam meseci, pomogla je u dizajniranju inspirativne naslovne stranice koja je podeljena u 16 ​​kockica, pojedinačnih slika zvezda broja, a poslednja, 16. kockica je prazna i to je ustvari ogledalo koje ima za cilj da uključi čitaoce i podstakne ih da koriste sopstvene platforme kako bi doveli do promena.
Bilo je reči i da Megan nastavi da piše kolumnu za britanski Vogue koju će prenositi i američko izdanje, a na ovaj potez nagovorili su je prijatelji, Amal i Džordž Kluni, kako bi promovisala svoj humanitarni rad i obrađivala aktuelne društvene teme koje bude smatrala relevantnim i za nju važnim.
Pored pomenutih ličnosti, gošće septembarskog broja magazina Vogue biće i glumica Salma Haiek Pinault, Laverne Cok, Lara Shahidi i Gemma Chan, kao i modeli Christi Turlington Burns, Advoa Aboah i Adut Akech. Bokserka Ramla Ali, advokatica koja zastupa raznolikost Sinead Burke, glavna plesačica Royal Balleta Francesca Haivard i nagrađivani autor Chimamanda Ngozi Adichie, čine 15 izabranih zvezda.
Pored intervjua sa princem Harijem, septembarsko Vogue izdanje donosi i razgovor Meghan Markle sa bivšom prvom damom SAD Michelle Obama, razgovor sa dr Jane Goodall, a obrađene su i teme kao što je mentalno zdravlje, klimatske promene, pravo glasa… Biće tu i mnogo priča o lokalnim organizacijama i neverovatnim ljudima koji neumorno rade iza kulisa kako bi promenili svet na bolje.
– Nadam se da će čitaoci biti inspirisani kao i ja, snagom za promenama koje će naći na ovim stranicama – izjavila je Meghan Markle, dok je glodur Vogue Edward Enninful rekao da je “privilegija” imati vojvotkinju od Susseka kao gostujućeg urednika Vogue.
– Kao što ćete videti iz njenog izbora tema u ovom časopisu, ona je voljna da uđe i u složenije i nijansirane oblasti, bilo da se tiču osnaživanja žena, mentalnog zdravlja, rase ili privilegije – istakao je Edward Enninful.

Foto: Peter Lindbergh/ @sussexroyal/ PA/ Getty