U GOSTIMA KOD MIMI: RECEPT ZA STVARANJE SREĆNOG UNIVERZUMA

Mimi Thorisson je Francuskinja, kuvarica i pisac koja sa porodicom živi u zamku iz 19. veka, u srcu malog i šarmantnog sela Medoc. Svakodnevno je okružena hranom, svežim namirnicama, voćem i povrćem, čarobnim bojama i mirisima prirode…

– Jednostavno, volim da budem okružena svom tom magijom, bilo da je to voće i povrće, stari predmeti, novi predmeti, boje, prelepe stvari koje moje okruženje čine tačno onakvim kakvim ja želim da bude – kaže Mimi koja je u svoj rustični ambijent savršeno uklopila moderne životne predmete iz najnovijih Zara Home linija i deo je projekta ovog brenda koji podrazumeva ulazak u prave domove ljudi kako bi dočarali kako su njihovi proizvodi inkorporirani u realan život.

Keramičke tave, tanjiri i činije, obojeni stakleni predmeti, čaše i tanjiri, savršeno se uklapaju u Mimin kulinarski svet od kojeg je napravila pravi raj među zamkovima, vinogradima, plažama sa belim peskom, šumama… a čitav taj njen svet, kao i pretvaranje recepata u krajnji proizvod kamerom beleži suprug Oddur, fotograf.

Mima Thorisson je autor dve knjige o kulinarstvu, kao i autor bloga “Manger” koji dokumentuje njene avanture u kuvanju, priče o hrani, kuvanju, zemlji koju voli i njenoj porodici s kojom deli svoj izvanredni život. Umetnost življenja za nju je stvaranje sopstvenog univerzuma, a gajenje ljubavi, čuvanje porodice i redovno okupljanje i druženje kako sa ukućanima tako i sa prijateljima je Mimin oblik sreće. Evo, ovo je možda recept koji će nam najviše prijati! Podelite ga sa prijateljima.

 

Foto: Zara Home