BALERINA NA SPORTSKOM TERENU: ŠTA NAS ZA OVO PROLEĆE ČEKA U ZARI

woman-01

Sudeći po novoj kampanji za Zara kolekciju proleće 2017. čije fotografije potpisuje čuveni njujorški fotograf Steven Meisel, nova modna sezona ovog kultnog španskog brenda biće neočkivano ležerna, opuštena, dozvoljeni miks prefinjenih i sportskih komada, i njenih i njegovih.

woman-05

Zarini dizajneri osmislili su kolekciju koju ovako opisuju: predimenzionirani komadi pozajmljeni iz muškog garderobera preseljeni u ormarić balerine koja se presvlači posle časa baleta. Ili, žene po Zara prolećnom konceptu trebalo bi da izgledaju kao da su se odenule za čas plesa, ali ne velikom sportskom terenu i da pri tom izgledaju elegantno, profinjeno i izazovno.

woman-12

U novoj Zara kolekciji čekaju nas prozirne, lepršave suknje od tila koje ćemo nositi preko svih vrsta pantolona, od onih skinny do boyish modela. Kratke a široke topove kombinovaćemo sa elegantnim, belim košuljama, duge crne dokolenice preko kolena obavezbe su uz mini suknjice u gloknu, a uz to idu baletanke identične baletskim patičicama. Za ogrnuti nešto preko – tu su elegantni štepani prsluci, široke sporstke jakne, a detalj koji se provlači kroz sve kombinacije je crna traka.

Foto: ZARA by Steven Meisel